Utazások, spirituális utak

Címlap / Utazások, spirituális utak

Brazília, Abadiania, Loyolai Szent Ignác Háza:
2017. Október 22 – November 06. vagy November 13. 2 hét vagy 3 hét
2018. Április 08 – Április 23. vagy Április 30. 2 hét vagy 3 hét
2018. Október 21 – November 05. vagy November 12. 2 hét vagy 3 hét

Medjugore, Szűz Anyához zarándok út:
2018 Augusztus 05.-08.

 

Medjugorje:

Indulás busszal: 2018. Augusztus 05. Vasárnap reggel 6:00 órakor, Budapest, Hősök terénél a nagy parkolóból. A luxus busz 48 fős plusz a két sofőr.

Érkezés: 2018. Augusztus 05. Vasárnap este kb: 18:00-19:00 órakor a szállásra, ahol én, Gyurácz Eszter várlak benneteket.

Mindenki megkapja a szoba kulcsát és elfoglalja a szobáját. Este 19:00 órától közös vacsora az étkezőben. (az étkezésnél külön kértem, hogy disznó hús nélküli ételek legyenek, természetesen, aki vegetáriánus nekik külön kérünk ételt. Tavaly nagyon finom volt a reggeli is és a vacsora is.)

Vacsora után: megbeszéljük a következő napi programot. Ha nem vagy fáradt, akkor elmegyünk sétálni a Nagy Templomhoz s egy misére be is lehet ülni.

Reggeli: 7:00-kor a Hotel étkezőjében.

Vacsora: 18:30-kor a Hotel  étkezőjében.

2018.08.06. Hétfő: reggeli: 7:00-7:35-ig.

10:00 Indulás a Jézus hegyre. Kérlek, hozz magaddal minimum 2×0,5 literes vizet, pici törölközőt, zsebkendőt sokat,( érdemes pici hátizsákot hozni), fehér ruhát, kényelmes hegyre mászó cipőt, (ha van) túrabotot, sapkát vagy kalapot a fejedre a meleg miatt. Ha van személyes kristályod vagy páros kristályod, akkor azt is hozd magaddal.

Ezt az utat általában az első stációtól fogva MEZÍTLÁB SZOKTÁK MEGTENNI AZ EMBEREK. Ez egyfajta vezeklés, tisztulás, alázat tanulása és gyógyulás is. De nem kötelező, mindenki maga választja, hogyan szeretné megtenni a felfelé vezető utat.

Minden stációnál megállunk, Gyurácz Eszter elmond valamilyen mondanivalót, amit akkor hall vagy amit előre megmondanak neki, majd közösen elmondunk egy Mi Atyánk imát és egy Üdvözlégy Mária imát.

A hegy tetejénél a Fehér nagy keresztnél kicsit megpihenünk. Aki szeretne, meditál egyet. Majd mindenki  a maga tempójában elindul lefelé visszafelé az úton, óvatosan, lassan nem sietve.

Ha van túra botod,  hozd magaddal segítségként nagyon jól jöhet. Amikor leértél a hegyről lassan menj vissza a szállásra vagy tedd azt, ami jól esik.

Délutáni program: mindenki önmaga végzi, nincs csoportos feladat csak a vacsora. Pihenés, kikapcsolódás, vásárlásra lehetőség, Nagy Templom megnézése, esti mise, koncertek, ha szeretnéd.

Vacsora: 18:30-kor a hotel étkezőjében.

Vacsora után megbeszéljük a keddi programot.

2018.08.07. Kedd: reggeli: 7:30-8:05-ig.

08:15 Indulás a Szűz Mária hegyre. Kérlek, hozz magaddal minimum 2×0,5 literes vizet, pici törölközőt, zsebkendőt, (érdemes pici hátizsákot hozni), fehér ruhát, kényelmes hegyre mászó cipőt, (ha van) túrabotot, sapkát vagy kalapot a fejedre a meleg miatt. Ha van személyes kristályod vagy páros kristályod, akkor azt is hozd magaddal.

A felfelé vezető stációknál megállunk, addig, amíg Szűz Anya megjelenik a kis füzetemben. A stációknál, Gyurácz Eszter elmond valamilyen mondanivalót, a Mária hegy történetéről, majd közösen elmondunk egy Mi Atyánk imát és egy Szűz Mária imát.

Majd a Mária szobrot elérjük, itt imádkozunk és kicsit megpihenünk. Aki szeretne, meditál. Majd mindenki a maga tempójában elindul lefelé visszafelé az úton, óvatosan, lassan nem sietve. Ha van túra botod,  hozd magaddal segítségként nagyon jól jöhet. Amikor leértél a hegyről választhatsz, mit szeretnél csinálni, visszamenni a szállásunkra vagy vásárolgatsz, felfedezed, amit még nem láttál.

Délutáni program:

 1. pihenés, kikapcsolódás, vásárlásra lehetőség, Nagy Templom megnézése esti mise.
 2. Elmegyünk Mostarba kirándulni. kb: 3-4 óra.

Vacsora: 19:15-kor a hotel étkezőjében.

Vacsora után megbeszéljük a szerdai programot.

2018.08.08. Szerda: reggeli: 7:00-7:30-ig.

Indulás haza Budapestre: 8:00 órakor.

Érkezés kb. 20:00-21:00 órakor a Hősök terére.

Medjugorje-ba érdemes hozni:

 • Étel, ital az utazás napjára, de nem feltétlenül szükséges, mert többször megállunk pihenőre, ahol lehet venni enni- és innivalót.
 • Költőpénz: minimum 100 Euro (ezzel tudsz Medjugorje-ban fizetni), illetve ha van horvát kunád érdemes elhozni, mert Horvátországon át fogunk jönni a busszal és a benzinkutaknál, mikor megállunk pihenőre ezzel is tudsz fizetni.
 • Fehér ruha a két hegy megmászásához = 1 nadrág, 2 póló, 2 pár fehér zokni. Minden legyen fehér.
 • Sapka, kalap, kendő vagy kisebb törölköző, amit be lehet vizezni a fejre a meleg és a tűző nap miatt.
 • Pici hátizsák, zsebkendő.
 • Több váltás, kényelmes nyári ruha a szabadidős programokhoz, mert általában nagyon meleg az idő.
 • Bőven elég egy zárt túracipő, amiben hegyet mászol és egy kényelmes papucs vagy szandál, amiben sétálsz az utcán
 • A szálláson van wifi, légkondicionáló. Ágyneműt és két törölközőt adnak személyenként, utóbbit naponta tisztákra cserélik. Minden nagyon tiszta.
 • Ha van személyes kristályod vagy páros kristályod, akkor hozd magaddal, hogy nálad legyen a hegyek megmászásánál, illetve ha szeretnél, meditálhatsz is velük a Jézus és a Szűz Mária hegy tetején.

Áldásokkal teli , szeretetben gazdag és nevetéssel sok viccel teli utat kívánok mindannyiunknak. Szeretetettel: Gyurácz Eszter