Szeretet levél

Címlap / Szeretet levél

2017/1 levél

Kedves Szeretettel teli levél Olvasónk,

Nagyon örülünk, hogy a José Penteado Spirituális és Meditációs Központunk életének Te is része vagy. Reméljük, hogy ezen levelünk tartalma is segíteni fog téged abban, hogy hogyan találhatod meg a te szeretettel teli utadat.

A mai naptól fogva minden levél címzettjéért imádkozunk és sok szeretetet küldünk, hogy mindannyiunk élete még szebb és jobb lehessen.

 

  1. év az Újrakezdés, újjászületés, átalakulás, változások éve:

A tavalyi évben sok mindent sikerült lezárnunk és elengednünk, amire már nem volt szükségünk és picit gördülékenyebben járhattuk a gyógyulás és a tisztulásunk útját.

A korábbi években volt lehetőségünk tisztulni, gyógyulni és megoldani olyan életfeladatokat, amikre azért volt szükségünk, hogy a bennünk levő szeretetet, megbocsátást, együttérzést és boldogságot erősítsük.

Mint minden évben, most is várnak ránk újabb és újabb kihívások és lehetőségek a dolgaink pozitív irányú rendezésére.

Várnak új tanítások arra, hogy hogyan tudunk tovább haladni a szeretettel kirakott ösvényünkön és vár a személyes és kollektív fejlődésünk, amire mindannyiunknak szüksége van a Boldogabb, egészséges élet elérése felé.

Túl vagyunk az Irgalmasság rendkívüli szent évén. Az irgalmasság energiáját megélhettük és elengedhettünk mindent, ami eddig ezt megakadályozta illetve gátolta bennünk. Az együttérzést és a megbocsájtást élhettük meg nagyobb hangsúllyal és sok olyan tapasztaláson mentünk keresztül, ahol ezek az energiák hozták a megoldást az életünkben.

Így elengedhettünk sok olyan nehézséget, amik régóta nehezítették a mindennapjainkat. Eljött 2017-ben az idő arra, hogy a nehézségek helyére új dolgok lépjenek be és az eddigi nehézségek ne nehezítsék tovább az életünket, hanem egy új, jobb, szeretetben gazdag irányba tereljenek minket. Abba a számunkra legjobb irányba, ami megtalálásához szükségünk volt minden eddigi negatív megtapasztalására és ezek által kapott tanításokra.

Sokszor kerülhetünk konfliktusba környezetünkkel, családtagjainkkal, kollégáinkkal, vagy egy idegennel az utcán. Sokan a mostani feszült világban teret engednek magukban az agresszivitásnak és más negatív energiáknak. A harc az energiák és gondolatok szintjén is egyre jobban zajlik, nem csak szavakkal vagy a fizikai szinten. Ilyenkor kifejezetten fontos, hogy a szeretetteli kommunikációnkkal mutassunk példát azok számára, akik ezt még nem tudják alkalmazni az életükben. Legyünk képesek a békét és a szeretet minden körülmények között fenntartani magunkban és azt sugározni mások számára tetteinkben, szavainkban, gondolatainkban és energiáinkban.

De fontos az is, hogy azokra az üzenetekre, gondolatokra, mondatokra amik a szeretet jegyében jutnak el hozzánk, figyeljünk arra, hogy mit üzennek.

Ne csak azokat a szavakat halljuk meg, amiket mi akarunk hallani.

Lehet, hogy sokszor fájó az üzenet valódi küldetése, mert olyan pontunkra helyezi a hangsúlyt, amivel még dolgunk van, amiben még fejlődnünk kell, ami még nem tökéletes bennünk. Ilyenkor gondolkodjunk el ezeken, adjunk időt magunknak, hogy helyére kerülhessenek. Ha a felszínességen maradunk, akkor csak a felszínen változhatunk és csak ideig óráig tart a változás. De ha bátran a lelkünk mélyére nézünk, legyőzve félelmeinket, bármit is találjuk ott, akkor a lelkünk mélységeiből elengedhetjük azt a sok negatív érzést, és ez elhozhatja számunkra a változás örömét, ami az egész lényünkre hatással lesz.

Nincs ellenség, nincs bűnös, csak eltévedt lélek, aki nem látja a tiszta utat a szeretethez. Legyél te ebben az évben is egy Csodálatos fénypont, ami utat jelez az eltévedt lelkeknek, hogy lássák merre van a szeretet útja.

Adjunk minél nagyobb teret magunkban a szeretetnek, hogy minél nagyobb mértékben tudjuk azt sugározni a környezetünk számára, amire nagy szükség van.

 

2017/2 levél

  1. év a kétségek és kételkedések energiái tükrében:

 

Ebben az évben a bennünk levő kétkedést és kétségeket is kitisztítják belőlünk, ami esetleg tévedéshez, balsikerhez, kudarchoz vezethetett volna bennünket. A kételkedések és a kétségek sokszor kétségbe vonják és blokkolják az egészséges hozzáállást az életünkben megjelenő problémákhoz. Ezért arra kellene törekednünk, hogy jobban megértsük mi volt az oka, mi okozta a problémánkat (betegségünket) és élethelyzetünket az életünkben. A tudományos kutatások, vizsgálatok kimutatták, pl: hogy az embereknek szüksége van a kétségekre és a kételkedésre addig, amíg csak következtetések vannak egy adott helyzettel kapcsolatban, így ezek segítik, hogy megtaláljuk a leghelyesebb és megfelelő döntést.

Az állandó, rendszeressé vált kétségek és kételkedések a saját képességeidben magadban, kifejezik és kinyilvánítják a benned lévő ész, elme és érzelmi problémák kiegyensúlyozatlan, egyenlőtlen működését, ami sokszor érzelmi harcokhoz, problémákhoz vezet. Ekkor a Lelki valóságod aggódó és nyugtalan lehet érzelmileg, ezért fontos, hogy megkeresd magadban azt az utat, amikor érzelmeidet aggódás és idegeskedés nélkül tudod megélni.

Lelkünk útjának egy része a jelenlegi földi életünk. A Szellem- Lélek – életben marad a testi halál után, elindul a Fény ösvényen fel abba a Lelki tartományba, ahova mennie kell a földi életének megtapasztalása után. Majd egy idő után, amikor meggyógyult, megtisztult, feltöltődött, megerősödött és a földi életében megélt tapasztalatokat és tanításokat megértette és magáévá tette, akkor újra elkezd felkészülni és előkészíti a leszületését a következő Földi létezésbe. Sokszor az instabil emberek a Földi Létben megpróbálják elkerülni, kitérni a felvállalt feladataik, kötelességeik elől, amiket beprogramozott a Lelkük előre. Mindenféle kifogásokat keresnek maguk számára, hogy miért is nem akarják teljesíteni a felvállalt feladatukat és mindenben az életükkel kapcsolatban elkezdenek kételkedni és másokat hibáztatni a saját keserves éveik miatt. Bevonzzák az „örökös” kétségbeesést és a kételkedés energiáját, mert nem érdekli őket semmi és nem bíznak önmagukban.

Sajnos sok esetben a nem érdekli őket semmi azt jelenti, hogy a Lelkük keresi az Igaz valóságot, a biztonságos életet és a Szeretetet, hogy saját magukon belül megleljék és sokkal könnyebben befogadják és átalakítsák magukban az „örökös” kételkedés energiáját a Szeretet állandó, befogadó bőségére. A beteg, aki tele van kétségekkel és kételkedésekkel az életének minden területén, szétmarja az elméjét a rengeteg pesszimista gondolatatok által és elpusztítja, lerombolja magában a még nagyon erős alapismereteket az öngyógyítást is, amelyek hozzásegítenék őt az egészséges élethez. Ilyenkor a beteg „harcossá” válik és egy belső, harcot vív meg saját magával. Úgy érzi magát, mint akit legyőztek a kétségei, és elveszített minden küzdelmet a győzelmei, diadalai felett. Vagy például egy Farmer, egy mezőgazdasági kitermelő, aki kétségbe vonja az esetleges elvetett vetőmagjának a fejlődését és elhanyagolja a magvaknak a „babusgatását”, ápolgatását, locsolgatását, mert bezavarnak a kételkedései a viselkedésében, ő például sohasem fogja látni az ő elvetett magjainak, növényeinek az igazi virágzását. Ilyenkor a kétségek lerombolnak mindent és nem engedik meg azt, hogy láthassuk azt a „magot”, elvégzett munkának a gyümölcsét, amit néha évek alatt sikerül teljesítenünk. Néha a kétség és a kételkedés csak egy viselkedési hozzáállás, egy önálló forma, ami néha elszállásolja magát az elménkben, a mentális létünkben.

Van olyan ember, aki megpróbálja figyelmen kívül hagyni az új ötleteket, tényeket és lehetőségeket az életében, amiket küldenek neki, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhessen, csak azért, hogy ne kelljen neki változtatni a megszokott életmódján, életvitelén. Ezek az emberek képesek kikerülni a számukra adott, kínált szükségletet, lehetőségeket.

A Lelki élet, a Spirituális élet és a halottak elfogadása az élő valóságunk mindennapos tevékenységében, ezek a valóságot tanítják az ókori civilizációk óta. Amikor szembesülünk az adott problémáinkkal, a Hitünk és a viselkedésünk megváltozik, ilyenkor érdemes megvizsgálnunk kritikusan azt, hogy a megítéléseink mit mutatnak nekünk. Amikor elkezdjük tanulmányozni és felismerni, megkülönböztetni a képességeinket, akkor mi már sokkal világosabban fogunk látni dolgokat az életében, mint korábban és nem lesznek kételkedéseink és kétségeink saját magunkban és saját cselekedeteink miatt.

A kétségektől szenvedők és az állandó kételkedők hitetlenek, hitetlenkedve generálnak, hoznak létre nagy és gyötrő szenvedést az életükben. Emlékezz, mit mondott Jézus az egyik Apostolának a „Hitetlen Tamásnak”, aki tele volt kétségekkel és kételkedésekkel Jézus tetteit illetően és abban, hogy a Mester valóban visszatér a halálát követően, a halottak közül fel fog támadni: „Boldogok, azok, akik nem látnak, és mégis Hisznek Bennem.”

Sokszor a türelmetlenségünk, figyelmetlenségünk és akaratosságunk rombol le körülöttünk mindent. És mit lehet tenni?

Újra talpra állni és elkezdeni másképp kételkedések és kétségek nélkül felépíteni magunknak egy olyan életet, amiben –néha- egymagunkban is képesek vagyunk megélni a Tiszta Szeretetet és Boldogságot.

 

2017/3 levél

Joao De Deus ról néhány szóban. (Joao Teixeira da Faria; 1942.06.24.- ) 

Egy brazil kisvárosban született, egyszerű családból származik. Hat évesen kezdett szabászként dolgozni édesapja üzletében. Nehéz élete volt, városról városra járt és minden fizikai munkát elvégzett. Egy nap Campo Granéda-ban egy folyó mellett pihent meg, ahol a vízparthoz közeledve egy gyönyörű Nő jelent meg előtte, akivel hosszasan elbeszélgetett. Később megtudta, hogy ez a Nő Casciai Szent Rita volt. Másnap újra visszatért a folyóhoz és megdöbbenve látta, hogy ahol előző nap a Nővel beszélgetett egy csodálatos fénysugár ragyog.

A Nő így szólt hozzá: “Szeress és Higgy egy magasabb rendű létezőben, aki Isten. Menj el a Megváltó Spiritiszta Központba.” Itt már várták Őt. Ahogy megérkezett, szeretettel fogadták. Hirtelen összeesett és elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, egy nagyobb csoport állta körbe és valaki közölte vele, hogy magába fogadta Salamon király szellemét, és amíg Salamon király benne volt, azalatt az idő alatt több mint 50 ember meggyógyult. Az embereket lenyűgözte médiumi képessége és az emberek csodálatos gyógyulása. Egy darabig a központban folytatta a médiumi tevékenységét. Minden alkalommal kijelentette: Ő nem gyakorlott médium és a szellemvilágról sem tud sokat. A következő pár hónapban a Segítő Entitások (szellemi vezetők) spirituális oktatásban és útmutatásban részesítették. Ettől fogva Joao médiumnak hívták az emberek. Megtalálta élete valódi célját:

Szolgálni Istent és az emberiséget.

Joao De Deus a világ egyik leghíresebb spirituális gyógyítója, aki paranormális képességgel rendelkezik. Közel 60 éve segít embereken, akiknek a vele való találkozást követően sikerült megváltoztatni az életüket, és akiknek a gyógyítása által új esélyt adott az életre.

Joao egész életét médiumi tevékenységének szenteli. Egy transzmédium, akin keresztül a testét közvetítőként használva, több mint 33 Gyógyító, Segítő Entitás segít csodának tűnő módon mindazoknak, akik gyógyulást és lelki problémáikra megoldást, segítséget szeretnének kapni. Ezek az Entitások korábbi életükben orvosok, teológusok, egyéb gyógyítók és koruk jelentős alakjai voltak.
Amikor Joao egy-egy Entitást magába fogad, arcán transzhoz hasonló nyugalom látható, és felveszi az adott Entitás fizikai mozgását is. Személyisége a teste feletti uralmat átvevő Entitás karaktere szerint változik. Másodpercek alatt nézi meg, “világítja át”, scannel -i be az elé járulókat, azonnal felismerve az illető gondolatait, vágyait, betegségét és problémáit. Mindezeket az Aurájukból láthatja. 10 évre előre képes észlelni, látni  bármilyen jellegű problémát, amelyet onnan és az emberek fizikai testéből “olvas ki” és annak megfelelően ad választ a gyógyulás érdekében.

Többféle gyógyító módot javasol a számukra. Hetente három alkalommal, Csoportos spirituális kezeléseket tart az általa Abadiania-ban (Brazília) alapított Loyolai Szt. Ignác Házban. Alkalmanként 1500-2000 ember vesz részt egy ilyen kezelésen, néha még több is, többnyire olyan betegek, akikről a hagyományos nyugati orvostudomány már lemondott, akik spirituális fejlődésre vágynak, vagy olyanok, akik egyszerűen azért mennek oda, hogy a hely különleges szellemét és létét megtapasztalják.

Ennek a Brazíliai spirituális központnak mintájára, Joao De Deus, Dr Augusto de Almaeda Fő vezető Entitás a Casaban és a Segítő – Gyógyító Entitások útmutatásával és áldásával jött létre a magyarországi José Penteado Spirituális és meditációs központ.

Sokan vagyunk, akik azt szeretnénk, hogy pozitív irányba elinduljon a változás az életünkben, azaz változtatni szeretnénk azon dolgainkon amik már nem úgy működnek és történnek a mindennapjainkban, ahogy azt mi is szeretnénk. Ezért bátran sok szeretettel a szívünkben választottuk, hogy „ változni szeretnénk“ egy számunkra sokkal jobb lehetőségekkel teli irányba. Minden nap és minden perc fontos amit arra szentelünk az életünkből, hogy jobb emberek lehessünk és ezért képesek vagyunk változtatni az elavult berögzült szokásainkon, rossz gondolatainkon. Ez abban nyújt nekünk segítséget, hogy szívünk kinyílik a végtelen Isteni Szeretet befogadására, ezáltal elkezd megtisztulni és meggyógyulni a Lelkünk, majd szépen lassan a fizikai szinten elindulhat a változás és nyugodt boldog szeretetben gazdag élet. Mivel tudatosan választottuk a változás energiáját, ezért folyamatosan változunk számunkra egy pozitívabb, szeretettel teli irányba, ami azt is jelentheti, hogy ráléptünk arra az útra, amit az Égiek rendeltek el számunkra, ami megegyezik Atyánk akaratával is.

Minden földi leszületésünk egy ajándék, egy lehetőség lelkünk számára, hogy tanuljunk, fejlődjünk és a megtapasztalásaink által emelkedjünk a szeretet rezgésében.

Megnézhetjük azt, hogy mennyi mindenen túl vagyunk, milyen sok akadályt leküzdöttünk és sikeresen átalakítottuk a bennünk levő szeretettel, milyen sok nehézségre megtaláltuk a megoldást. Milyen sok jó, vidám nevetéssel teli dolog ért már minket. Milyen sokan szeretnek és milyen sok embert szerethetünk mi is. Ezek mind mind az életünk csodái.

Fontos, hogy néha megálljunk egy- egy pillanatra, hogy a nagy rohanásban egy kicsit leüljünk, megpihenjünk egy padon s elmerengjünk magunkon és az életünk eseményein. Ha mindig csak rohanunk és a napi megoldandó feladatokkal vagyunk elfoglalva, akkor nem adunk teret és időt önmagunknak arra, hogy a legfontosabb dologgal foglalkozzunk, a saját gyönyörű lelkünkkel. Ezért érdemes megállnunk, leülnünk, elcsendesedve a lelkünkbe nézve boldogan megpihennünk. Így esélyt adva arra, hogy önmagunkra is odafigyelve meditálva, összekapcsolódva Lelkünkkel, képesek legyünk ráhangolódni a szívünk – lelkünk üzeneteire az életünkkel kapcsolatban.

Ne feledjük el, hogy mindig képesek vagyunk ezen csodás dolgokra, hogy újra békességet, szeretetet, megnyugvást és jó érzéseket érezhessünk önmagunkban. Ezeket az érzéseket tovább is adjuk a környezetünknek is, hiszen ezt fogjuk sugározni magunkból és a bennünk levő szeretet szépen lassan a velünk élőkben is felgyújtja a lángot a szeretet lángját és megtisztítja meggyógyítja a régi sebeket, sérüléseket, amiket az évek során elszenvedtünk egymástól. Tehát érdemes mindig odafigyelni meghallani Lelkünk útmutatásait, amire szükségünk van, hogy olyan döntéseket hozzunk ami harmóniát, békét, nyugalmat és a szeretetet hozz  az életünkben. Ha nem adunk elég teret és időt magunknak HATALMAS NAGY TÜRELEMMEL s nem foglalkozunk eleget a lelkünkkel és túlvállaljuk magunkat a földi teendőkkel, akkor elrohan az idő az életünk felett úgy, hogy észre sem vettük mi történt velünk, csak azt vesszük észre, hogy már megint Karácsony van. Fontos, hogy a tapasztalataink és megéléseink a helyükre kerülhessenek bennünk, oda ahova el kell helyeznünk magunkban, hogy Boldogok lehessünk újra ezen földi létünkben. Örüljünk minden nap annak, hogy megszülettünk, hogy létezünk, hogy ebben az életünkben mennyi mindent megtapasztalhattunk már, s mennyi mindent sikerült megtanulnunk az elkövetett hibáinkból. Örüljünk, hogy szerethetünk és szeretnek minket is, hogy mosolyt csalhatunk más arcára és együtt nevethetünk még sok sok éven át.

Tekintsünk vissza életünkre, nézzünk vissza, hogy milyen sok minden történt velünk. Milyen sok mindent megéltünk, sírtunk és nevettünk és mennyi embert szerettünk és mennyien szerettek minket. Ezen események mozaikjaiból lett kirakva lelkünk szentélye, lettünk azok, akik most itt vagyunk és gondolkodunk és érzünk. De a legfontosabb dolog összeköt minket, az pedig az, hogy van Szeretet a szívünkben és a vágy, hogy szeretetben éljük le földi életünket, ami még hátra van.