Joao de Deus-ról

Címlap / Joao de Deus-ról

(Joao Teixeira da Faria; 1942.06.24.- )

Cachoeira de Fumacában született, egyszerű családból származik. Itapaci városában nőtt fel. Hat évesen kezdett szabászként dolgozni édesapja üzletében, ahol kereskedelmi tapasztalatot szerzett. Ez a tudás később segítségére volt a spirituális küldetésében. Nehéz élete volt, városról városra járt és minden fizikai munkát elvégzett. Egy nap Campo Granéda-ban egy folyó mellett pihent meg, ahol a vízparthoz közeledve egy gyönyörű Nő jelent meg előtte, akivel hosszasan elbeszélgetett. Később megtudta, hogy ez a Nő Casciai Szent Rita volt. Másnap újra visszatért a folyóhoz és megdöbbenve látta, hogy ahol előző nap a Nővel beszélgetett egy csodálatos fénysugár ragyog.

A Nő így szólt hozzá: “Szeress és Higgy egy magasabb rendű létezőben, aki Isten. Menj el a Megváltó Spiritiszta Központba.” Itt már várták Őt. Ahogy megérkezett, szeretettel fogadták. Hirtelen összeesett és elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, egy nagyobb csoport állta körbe és valaki közölte vele, hogy magába fogadta Salamon király szellemét, és amíg Salamon király benne volt, azalatt az idő alatt több mint 50 ember meggyógyult. Az embereket lenyűgözte médiumi képessége és az emberek csodálatos gyógyulása. Egy darabig a központban folytatta a médiumi tevékenységét. Minden alkalommal kijelentette: Ő nem gyakorlott médium és a szellemvilágról sem tud sokat. A következő pár hónapban a Segítő Entitások (szellemi vezetők) spirituális oktatásban és útmutatásban részesítették. Ettől fogva Joao médiumnak hívták az emberek. Megtalálta élete valódi célját:
Szolgálni Istent és az emberiséget.
Joao De Deus a világ egyik leghíresebb spirituális gyógyítója, aki paranormális képességgel rendelkezik. Közel 60 éve segít embereken, akiknek a vele való találkozást követően sikerült megváltoztatni az életüket, és akiknek a gyógyítása által új esélyt adott az életre.
Joao egész életét médiumi tevékenységének szenteli. Egy transzmédium, akin keresztül a testét közvetítőként használva, több mint 33 Gyógyító, Segítő Entitás segít csodának tűnő módon mindazoknak, akik gyógyulást és lelki problémáikra megoldást, segítséget szeretnének kapni. Ezek az Entitások korábbi életükben orvosok, teológusok, egyéb gyógyítók és koruk jelentős alakjai voltak.
Amikor Joao egy-egy Entitást magába fogad, arcán transzhoz hasonló nyugalom látható, és felveszi az adott Entitás fizikai mozgását is. Személyisége a teste feletti uralmat átvevő Entitás karaktere szerint változik. Másodpercek alatt nézi meg, “világítja át”, scannel -i be az elé járulókat, azonnal felismerve az illető gondolatait, vágyait, betegségét és problémáit. Mindezeket az Aurájukból láthatja. 10 évre előre képes észlelni bármilyen jellegű problémát, amelyet onnan és az emberek fizikai testéből “olvas ki” és annak megfelelően ad választ a gyógyulás érdekében. Többféle gyógyító módot javasol a számukra.
Hetente három alkalommal, Csoportos spirituális kezeléseket tart az általa Abadiania-ban (Brazília) alapított Loyolai Szt. Ignác Házban (szerda, csütörtök, péntek, napi 2 alkalommal reggel és délután). Alkalmanként 800-1000 ember vesz részt egy ilyen kezelésen, néha még több is, többnyire olyan betegek, akikről a hagyományos nyugati orvostudomány már lemondott, akik spirituális fejlődésre vágynak, vagy olyanok, akik egyszerűen azért jönnek ide, hogy a hely különleges szellemét és létét megtapasztalják.