A Loyolai Szent Ignác Ház szabályai

Címlap / A Loyolai Szent Ignác Ház szabályai

A Szent Ignác Háza – Brazília, Abadiania

  A magyarul beszélő látogatók útmutató füzete

  „Én nem gyógyítok senkit, Isten az, aki gyógyít.”

Médium Joao Teixeira de Farias

2006-2017. Ház ismertető

 

Előszó az ötödik kiadáshoz

Ezen útmutató célja, hogy leegyszerűsítse és tisztázza azt a sok szabályt és eljárásmódot, amely a Szent Ignác Házban érvényes. A legtöbb szabályt az Entitásoktól kaptuk a hosszú évek munkája során. Az idő folyamán számos változás történt a meglévő szabályokban, ezért a jövőben is arra számítunk, hogy még sok lesz.

 

Habár mindent elkövettünk, hogy összefoglaljuk az összes szabályt és eljárásmódot, előfordulhat, hogy van, ami kimaradt. Ha találsz bármit, ami hiányzik, vagy hozzáfűznivalód, javaslatod van, kérlek hagy egy üzenetet a Ház javaslat dobozában. Annak ellenére, hogy nem tudunk minden e-mailre válaszolni, biztos lehetsz abban, hogy minden javaslatot átnézünk és megfontoljuk, hogy beletegyük-e a következő kiadásba. Ha tetszik ez a könyv és erkölcsi támogatásodat szeretnéd kifejezni, akkor kérlek, hogy egyszerűen mondj egy köszönő imát Szent Ignácnak.

 

Hálásak vagyunk azoknak, akik megosztják velünk a véleményüket, érzékelésüket és idejüket ebben az ötödik kiadásban. Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy ez az útmutató érthetőbb és még használhatóbb legyen.

 

Bevezetés

 

Ez az útmutató abban kíván segítséget nyújtani, hogy a legtöbbet hozd ki abból az időből, amit Szent Ignác Házában töltesz és reméljük, hogy a látogatásodat élvezetesebbé és gyümölcsözőbbé tehetjük. Akár azért vagy itt, mert fizikai gyógyulásra vágysz, segítséget kérsz az életedhez, vagy követed a spirituális fejlődésedet. Időről-időre ezek a szabályok változnak és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy frissítsük az új kiadványban ezeket az információkat. Amikor megérkezel Abadianiába mindig jó ötlet, hogy elmenj kedd este a Ház bemutató beszélgetésére. Még akkor is, ha már visszajáró vagy. Ez a legtökéletesebb hely arra, hogy megismerkedj a protokollbéli és eljárásbéli legújabb változásokkal. Általánosságban, a legjobb módja, hogy a legtöbbet hozd ki az utazásodból Szent Ignác Házába azaz, ha gyakorlod a belső összpontosítást és az imát. Légy tiszteletteljes másokkal és készülj fel arra, hogy átadd magad a rád váró munkálkodásnak.

 

 1. fejezet :A Ház

 

1.1 Szent Ignác Háza.

Szent Ignác Házát 1979-ben Joao Teixeira de Farias médium – a világban Joao de Deus vagy Isten Jánosaként ismerik – alapította Abadianiaban, ahol betöltheti a spirituális gyógyító küldetését/feladatát. A Ház úgy működik, mint egy Nem – Felekezeti Templom és egy Spirituális Kórház, ahol számtalan spirituális Entitás dolgozik és segít a gyógyulásunkban fizikailag, csakúgy, mint érzelmileg és spirituálisan.

 

Bárkit, hitétől vagy vallási nézetétől függetlenül szívesen lát a Szent Ignác Háza.

 

1.2 Mi várható.

Ha azt várod, hogy megérkezel a Házba és Isten leszáll eléd, és azt mondja „már meggyógyultál gyermekem, hazamehetsz”, valószínűleg csalódni fogsz. Ha ez lett volna  a végzeted vagy a sorsod, hogy kilátogass ide akkor erre azt kell mondanom, hogy Istennek nem lett volna arra szüksége,  hogy Te Abadiániába látogass, hogy végrehajtson egy ilyen csodát. Megtehette volna ezt az otthonodban is. De ha már itt vagy, az azért van, mert valószínűleg az előbbi nem volt lehetőség számodra. Sokkal valószínűbb, hogy van valami, amit szükséges megtanulnod Isten szeretetének és gyógyításának befogadásával kapcsolatban. Tehát tartsd észben, hogy azért vagy itt, hogy TANULJ és készülj fel arra, hogy megtedd a te részedet, bármi is legyen az számodra. Vannak emberek, akik Joao médiummal és az Entitásokkal együtt annak szentelik az idejüket és az energiájukat, hogy elősegítsék a folyamatot számodra, azért hogy megkapd a gyógyulásodhoz a segítséget. Arra azonban mindig emlékezned kell, hogy ez a gyógyító utazás, amelyen részt veszel, a Te felelősséged és senki másé. Ha képesek lennénk látni a spirituális dolgok nagy egészét, talán nagyon meglepődnénk, ha érzékelnénk, hogy milyen kicsi dolgot kérnek tőlünk, hogy megtegyük.  Az egész nem tud működni, hacsak mi is meg nem tesszük a részünket. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy vannak számodra lehetőségek a növekedésre, az egészséged javítására és talán még arra is, hogy mások segítésének is átadd magad.

 

Ne felejtsd el azt a tényt, hogy a Házban az energia áramlást gondosan megtervezték az Entitások, hogy mindenki spirituális utazását segítsék és maximalizálják az esélyét a gyógyulásra (beleértve a munkatársakat és az önkénteseket is). Ennek ellenére a dolgok szervezetlennek tűnhetnek a nagyvárosi társadalmi normák szerint. Kérlek, ne feledd, hogy nem vagy sem nagyvárosban, sem egy átlagos társasági helyzetben. Ez egy spirituális kórház és a szabályok itt nagyon különböző módon lettek kialakítva, mint bármely más környezetben, ahol otthonosan mozogsz. Ha van olyan szabály vagy működési mód, amivel nem tudsz egyet érteni, használd ki ezt a lehetőséget, hogy megvizsgáld az elvárásaidat, ahelyett, hogy megpróbálnád megváltoztatni a dolgok működését. Ne arra szánj időt, hogy arról beszélj, hogy milyen rosszul szervezettek itt a dolgok, mert ez számodra  csak egy zavaró tényező, amely eltérít a valódi lehetőségtől, ami előtted áll. Kérlek, ne úgy hallgasd ezt, mint valamiféle szent szabályt, ez csak egy lehetőség, hogy tudatos légy. Ha a szívedben tudod, hogy van rá mód, hogy együttműködj a Házzal, nagyon szívesen vesszük, ha beszélsz erről az Entitásokkal vagy a munkatársakkal.

 

1.3 A Ház és annak spirituális eszközei

A Háznak számos eszköze van arra, hogy segítsen Téged a spirituális folyamatodban. Ezek között vannak:

 • A meditáció
 • Golgotavirág kiegészítő
 • Áldott víz
 • Mágneses töltések/beavatások/felemelések
 • Masszázs
 • Spirituális töltések/beavatások/felemelések
 • Kristályágy kezelés
 • Vízesés
 • Leves
 • Imák

Mindegyiket később részletesebben kifejtjük.

 

1.4 A Ház szolgáltatásai

A Ház egy spirituális központ, amely Brazília közepén egy nagyon szerény vidéki városban helyezkedik el. A Ház nem rendelkezik orvosi felszereléssel, és nincs arra berendezkedve, hogy különleges orvosi kezelésben részesítsék a látogatókat. A látogatóknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, azt javasoljuk, hogy kérjék ki az orvosuk tanácsát, mielőtt Abadianiába – Brazíliába utaznak. A Ház nem vállal felelősséget az egészségügyi komplikációkért, amely a látogató abadianiai – brazíliai útja során felmerül.

 

Továbbá tájékoztatunk, hogy Abadiania kis településének nincs kórháza és orvosi szolgálata sem, akivel beszélhetnél. Vannak egészségügyi orvosok, akik részidőben praktizálnak és van egy elsősegély állomás. A gyógyszertárak elérhetőek, hogy általános recept nélkül kapható gyógyszereket vásárolhass, csakúgy, mint néhány receptköteles gyógyszert is. Ha receptre felírt gyógyszert szedsz folyamatosan szedd, mialatt a Házban tartózkodsz. Mivel a számodra felírt gyógyszer nem biztos, hogy kapható itt, legyen nálad annyi, hogy kitartson az utazásod végéig.

 

1.5 A Ház biztonsága

Amíg a Házban vagy, kérlek tartsd szem előtt, hogy egy fejlődő országban vagy, és a Ház mindenki előtt nyitva áll, beleértve azokat az embereket is, akik hajlamosak lehetnek elvenni dolgokat, amelyek nem az övék. Legyél figyelmes, hogy hova teszed a holmijaidat. Még amikor meditálva ülsz is, helyezd a tárcádat vagy a kézitáskádat a lábad alá, és bizonyosodj meg arról, hogy a szobád kulcsa a zsebedben van és nem a táskádban vagy egyéb tartóban. Sajnáljuk, hogy ez így van, de a Ház nem tud felelősséget vállalni semmilyen elvesztett vagy ellopott tárgyért.

 

Abadiania egy vidéki város, de az idegen utazók állandó beáramlása sajnos néhány nemkívánatos személy figyelmét is felkeltette. Kérünk téged, hogy esténként ne kóborolj egyedül az utcákban, hanem  csoportokban sétáljatok és maradjatok a fő utcán. Talán hosszabb ideig fog tartani az út, de sokkal biztonságosabb. Emlékezz arra, hogy ne vigyél értékes vagy nagy összegű készpénzt magaddal, amikor a városban sétálsz.

 

1.6 Szállások/Hotelek, Taxik és éttermek

Az elmúlt évek alatt számos üzlet, mint pl. szállások/hotelek, taxik és éttermek alakultak Abadianiába, hogy gondoskodjanak a sok látogatóról, akik a Szent Ignác Házába jönnek. Még ha számos üzletet a Házban dolgozó emberek is hoztak létre, akkor sincs semmiféle kereskedelmi érdekeltségük a Házzal. A fogadók/hotelek, taxik és éttermek független üzletek és a Ház nem vállal semmilyen felelősséget a nyújtott szolgáltatás színvonaláért.

 

 1. fejezet: Hogyan készülj az utazásodra?

2.1 Öltözet a Házban

Az Entitások kérése, hogy minden résztvevő fehér ruhát viseljenek a Házban az ülések alatt. A Ház egy spirituális központ, egy imaház. Kérünk olyan ruhát viselj, ami egy imaházhoz illendő. Ugyanez vonatkozik a kertre és a szent vízeséshez vezető útra is.

 

Különösképpen az ujjatlan pólók, sortok, rövidre vágott nadrágok és a nagyon sokat mutató ruházatok nem megengedettek. (Viselhetsz más színű ruházatot is a Ház területén, ha nem mész be a meditációs termekbe.) A ruházatod kényelmes legyen és ne legyen szoros a derekadnál. Ha nem tudod elkerülni az öv viseletét, akkor lazítsd meg, amikor leülsz a meditációs teremben. Kérünk, hogy ne viselj kalapot vagy napszemüveget az áramlat teremben.

 

Az utazásodra érdemes egynél több váltás fehér ruhát hozni. A mosási lehetőségek nem a leghatékonyabbak Abadianiában, kb. 3 napba telik, mire kimossák a ruháidat. Hozzávetőlegesen hozz három fehér felsőt és két alsót.

 

2.2 Egyéb öltözet

A hétköznapi kényelmes viselet a megfelelő öltözet a városban és a fogadóban. Számíts a meleg időre, és kiegészítőként legyen nálad pulóver és egy könnyű esőkabát is. (Az esernyő is alapvető kellék.). Habár általában a napok elég melegek, Abadiániában nagyon hamar és hirtelen változik az időjárás. A meleg napokon a hőmérséklet 35° lehet és a hideg éjszakákon 5°.

 

Lábbeli. A Házban viselhetsz szandált, kényelmes bőrcipőt vagy tenisz cipőt. Ha szeretsz túrázni, valami könnyű túrabakancs jó lehet. Ne hozd el a jó bőrcipődet, mivel sok utca nincs lebetonozva, és amelyik igen, azok pedig nem igazán tiszták.

 

2.3 Utazás tervezése

Emlékezz arra, hogy azért vagy itt, hogy gyógyulj, és ne tervezz külön utakat Brazíliába két Házbéli hét között. Az Entitások folyamatosan jelzik, hogy a gyógyulás rovására mehet, ha valaki elhagyja Abadiániát az utazása közepén. Ha szeretnél egy kicsit túrázni, akkor kérlek ezt a Házba érkezésed előtt tedd meg. Továbbá ne tervezz kimerítő utazásokat azonnal a Házból való hazatérésed után. Az utazás után akár 40 napig is eltarthat az itt szerzett élmények integrálása.

 

2.4 Javasolt olvasmány

Isten Jánosának önéletrajza

 • A csodaember, Joao de Deus életének története, R. Pellegrino-Estrich- magyar nyelven is van
 • Isten Jánosa – a brazil gyógyító, aki milliók életére hatással volt, H. Cumming & K Leffler – magyarul is van
 • A csodák könyve – Josie Ravenswing – angol nyelven van

 

 

A Ház filozófiája

 • A Szellem/Lélek könyve – Allan Kardec – magyar nyelven is van
 • A Médium könyve – Allan Kardec – magyarul is van
 • Az evangélium a spiritizmus szerint – Allan Kardec – magyar nyelven is van
 • Nosso Lar – Francisco Candido Xavier – magyar nyelven is van
 • És az élet megy tovább – Francisco Candido Xavier – magyar nyelven is van
 • A hírnökök – Francisco Candido Xavier – magyar nyelven is van

 

Általános háttér információ

 

 • Isten Jánosa: Útmutató a fátylon túli spirituális doktorokkal való gyógyulás folyamatához – Mytrae Meliana

 

2.5 Egyéb dolgok, amelyeket hozz magaddal

Jó, ha hozol egy elemlámpát, fényképezőgépet, esernyőt, néhány inspiráló olvasmányt és egy kalapot. Ha hozol bármilyen elektronikai felszerelést, mint pl. hajszárítót, elektromos borotvát, iPad-et vagy számítógépet, akkor a helyi áramellátás 220V. A hagyományos alkaline elemek CD lejátszókba vagy fényképezőgépekbe könnyen beszerezhetők. Más elemfajtákat nehezebb lehet találni.

 

 1. fejezet : Megérkezés Abadiániába

3.1 A Ház meglátogatása

Miután elhelyezkedtél a szálláson, nagyon jó ötlet ellátogatni a Ház területére és megismerkedni a helyszínnel és annak felépítésével.

 

 

 

3.2. Eligazítás újonnan érkezőknek angolul

Minden kedden este 17.00-kor a Ház vendégül látja az újonnan érkezőket egy bemutatkozó beszélgetésre és mindenki számára elmondják a legfrissebb szabályokat és változásokat a Ház protokolljában. Kérlek, tervezd úgy, hogy részt vegyél ezen a beszélgetésen, amikor először jössz Abadiániába.

 

3.2. Eligazítás újonnan érkezőknek németül

Általában kedden este 17.00-kor a Ház vendégül látja az újonnan érkezőket egy bemutatkozó beszélgetésre németül is. Kérdezd meg a Házban, hogy érkezésed hetén tartanak-e németül eligazítást.

 

3.4 Belépés a Ház területére.

Kérlek,  tartsd észben, hogy egy szent helyre lépsz be és légy tisztelettel a hely iránt, önmagad és a többiek iránt is. Ez nagyban elősegíti mindenki tapasztalatgyűjtését, beleértve a sajátodat is. Egyébiránt szabadon barangolhatsz a kertekben, kiülhetsz a teraszra és élvezheted a kilátást.

 

3.5 A csend maga az ima.

Vannak „csend maga az ima” jelzések a Ház területén, ahol kérjük, hogy maradj csendben. Van a csendnek praktikus haszna is, amely lehetővé teszi másoknak, hogy meghallják, hogy mi folyik körülöttük. De van egy mélyebb és fontosabb szempontja is annak, hogy csendben maradj. Minél többet vagyunk csendben, annál könnyebb összehangolódni a saját folyamatoddal és azzal, ami a belső világodban történik. A csend túlmutat azon, hogy nem beszélsz. Lehet a létezés állapota.

 

Sok csodálatos tapasztalatban lehet részünk, amikről akár le is maradhatunk, ha nem gyakoroljuk a csendben maradást. Sok zavaró tényező van itt, a legtöbbjük olyan ártatlan, mint egy barát, aki meg akarja osztani az élményeit. Annak ellenére, hogy a meditációs termekben van sok tapasztalás kiindulópontja, sokszor a valódi jelentőségteljes dolgok történhetnek, amikor önmagunk vagyunk és nézzük a kilátást vagy a kertben pihenünk.

 

Vannak Neked szánt pillanatok , amik egy szempillantás alatt tova szállhatnak. Csak rajtad múlik, hogy megragadd ezeket az aranycseppeket. Tehát arra ösztönzünk, hogy gyakorold a csendben létezést, amíg Abadiániában vagy.

 

 1. fejezet: Spiritizmus

4.1 A legalapvetőbb gondolatok

A spiritizmusról, a médiumi létről, és a Médium és a Ház Entitásai közötti kapcsolatról szóló részletes magyarázat túlmutat ezen útmutató hatókörén. Az olvasókat a témában elérhető bőséges irodalom felé irányítjuk. Ilyenek Allan Kardec klasszikus szövegei, amelyet már az előző fejezetben említettünk.

 

A spiritizmus fő tanítása/elve, hogy a lelkek az inkarnációjuk (mint amit mi most megtapasztalunk) előtt is léteztek és ezután is létezni fognak. A spiritizmus tanításai azt is állítják, hogy képesek vagyunk kommunikálni ezekkel a szellemekkel.

 

Azokat az embereket, akik kifejlesztették a Lelkekkel való kommunikáció készségét médiumoknak nevezzük. Sokféle különböző kommunikációs forma létezik és sokféle médium is. Továbbá, a médiumok is különböző fejlettségi szinteken állnak a képességeik kihasználásában.

 

Brazíliában, a spiritizmust nagy fegyelemmel és odaadással gyakorolják sok Házban vagy Spirituális Központban. Szent Ignác Háza egyedi a méretét, működését és hírnevét tekintve. Tehát készülj fel arra, hogy ez egy különleges egyedi lehetőség. Reméljük, hogy a legtöbbet hozod ki belőle.

 

4.2 Az Entitások és a Médium

Jelen célunk, hogy néhány különbséget bemutassunk. Először, az Entitás szó sok jóakaratú és fejlett lelkek egyikére utal, aki a Házban dolgozik. Habár mindannyian médiumok vagyunk vagy így vagy úgy. Mi Joao de Deus-ra utalunk úgy, mint „Médium”. Ezzel ellentétben az „Entitás, a Jó Szellem Lény” az a lélek, aki egybeolvad Joao de Deus testével a Ház ülései alatt. Joao de Deus a legerősebb élő teljes transzmédium Brazíliában és valószínű, hogy a világon is. Képes egybeolvadni sok különböző lélekkel beleértve Loyolai Szent Ignácot, Salamon királyt, San Francisco Xaviert és Dr. Augusto de Almeidát, Dr. Jose Valdivinot, Jose Penteadot, Dr. Bezerre de Menezest, Dr. Jose de Freitast és Dr. Oswaldo Cruzt. Ez az egyedülálló képesség nyújtja számunkra azt a ritka lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjünk szavakkal is ezekkel az Entitásokkal és tanácsot kérjünk tőlük és segítsenek az egészség és az élet dolgaiban. Ez egy ritka lehetőség és úgy is kell bánnunk vele.

 

4.3 Más médiumok

Sok egyéb médium is dolgozik a Házban. A szó szoros értelmében mindenki egy médium. (Igen, Te is.) Néhányan jobban kifejlesztették a képességeiket, mint mások, de mindenki ugyanazzal az istenadta/veleszületett ösztönös médiumi képességekkel bír. A legtöbb ilyen médium a meditációs szobában ül, ahol a munka folyik. Néhányukat megbíznak különböző feladatokkal különböző szobákban, hogy segítsenek a gyógyulási folyamatban mindenkinek, aki itt segítségre vár.

 

 1. fejezet : A Ház elrendezése

5.1 Az összes teremre vonatkozó általános szabályok

Amíg bármelyik teremben tartózkodsz, kérlek, maradj csendben, ne kulcsod össze a kezeidet vagy a lábaidat és csukd be a szemed, miközben ülsz. Ne állj fel vagy nyisd ki a szemed az ülés közepén, hacsak nem szólítanak fel külön erre, a terem felügyelői. Alkalmanként az Entitás fel fog szólítani embereket, hogy nyissák ki a szemüket és tanúi legyenek egy műtétnek. Ha ez az eset áll fent, akkor ezt a teremben lévő segítők el fogják mondani portugálul és angolul is.

 

Ha a sorban állsz, akkor figyelj oda másokra és ne lökj fel senkit, különösen az ülő médiumokat ne, akik a meditációban koncentrálnak. Soha nem tudhatod, hogy az Entitások annak a médiumnak az energiáját használják-e egy másik ember segítésére; és azzal, hogy meglököd, lehet, hogy megzavartad valakinek a gyógyulását/gyógyítását. Kérlek, emlékezz arra, hogy a társadalmi protokoll néha összeütközhet a spirituális folyamatokkal.

 

Amíg talán ösztönös lehet számodra, hogy meg akarod ölelni a síró barátodat vagy lelkesen megveregetni a hátát egy öreg cimborádnak, megzavarhatod a folyamatot, aminek részesei és aminek talán ők is alig vannak tudatában. Ha meg akarsz érinteni valakit, bölcs dolog legalább megbizonyosodni arról, hogy a személy, akit meg akarsz érinteni várja és szívesen fogadja az érintésedet.

 

5.1.1. Fényképezők, mobiltelefonok és más elektronikai készülékek

Kérlek mindig figyelj oda, hogy a mobiltelefonokat, fényképezőket és más elektronikai készülékeket (mint iPod-ok és iPad-ek) teljesen kapcsold ki a Ház ülései alatt. Semmilyen fotó nem engedélyezett a csarnokokban és a termekben az ülések alatt. Az elektromos készülékek energiája megzavarhatja a Házban zajló folyamatokat.

 

5.2 A fő csarnok

A fő csarnok az, ahol mindenki összegyűlik minden szerdán, csütörtökön és pénteken reggel 8-kor és délután 2-kor, hogy elkezdjék az ülést. Néhányan a színpadon irányítják a nyitó imát, tájékoztatják az újonnan érkezőket és bejelentenek minden új dolgot, amelyet a Ház el szeretne mondani. Általában a Ház néhány régi barátját is meghívják, hogy mondjanak pár szót a tapasztalataikról vagy inspirálják a többieket a beszédükkel. Időnként a Médium néhány embert ki is visz és van, amikor nyilvánosan fogadja testébe az Entitást. Gyakran néhány üdvözlő szót is szól ezen alkalmak során az egyesülés előtt. Majd az Entitás lehet, hogy áldásban részesít vagy közvetlenül beszél emberekkel vagy néhány embernek energiát ad. Lehetsz annyira kiváltságos helyzetben, hogy tanúja legyél ennek.  Kérlek, emlékezz arra, hogy ne tedd keresztbe a kezedet és a lábadat. Egy bizonyos pontnál szólítani fogják a sort, a beavatkozásra várók sorával kezdődően, amit a többi sor követ, ahogy az Entitások meghatározzák a sorrendet.

 

5.3 Első áramlat terem – médiumok szobája

Ez az első terem, ahova belépünk a fő csarnokból. A médiumok itt ülnek, és az a feladatuk, hogy megtisztítsák azok energiáját, akik áthaladnak itt, amikor az Entitások hívják a sorokat. Ez egy nagyon fontos feladat, mivel a tisztítással előkészítik a résztvevőket az Entitással való találkozásukra. Ha már legalább egyszer elhaladtál az Entitás előtt Abadianiába való megérkezésed után és ha már teljesítetted az Entitás által számodra adott utasításokat (pl. beavatkozás és pihenés), bármikor beülhetsz meditálni ebbe a terembe.

 

Ha ebben a teremben ülsz, találj egy kényelmes pozíciót, ne keresztezd a karjaidat és a lábaidat, csukd be a szemed és koncentrálj. Amennyiben tudod, kövesd a terem vezetőinek útmutatását, akik imákkal és vizualizációkkal irányítják a figyelmedet annak érdekében, hogy az összenergiáidat befolyásolják és megvalósítsák a tisztítás feladatát. Ha úgy véled, hogy a tudatosságod nagyon messze van ahhoz, hogy kövesd a szóbeli utasításokat, bízz a felsőbb lényedben, hogy hallja a mélyebb utasításokat, amelyeket adtak és engedd, hogy kibontakozzon a folyamatod. Az Entitások mindig jelen vannak ebben a teremben és segítenek, ha szükség van rá. Emlékezz, hogy belsőleg kérj segítséget, ha szükséged van rá.

 

Ha wc-re kell menned vagy vízre van szükséged, csak emeld fel a kezed miközben csukva tartod a szemed és a szobában lévő segítők egyike odamegy hozzád. Ha a segítő szól Neked, hogy felkelhetsz, akkor nyisd ki a szemed.

 

5.4 Második áramlat terem – Entitások szobája

Ez az a terem, ahol Joao testével egybeolvadt Entitás várja az embereket és tevékenységeket javasol. Ez a terem L alakú és a két része egy picit különböző logisztikai feladattal bír, de mindkét része az Entitások áramlat szobája. Két módja van annak, hogy ebben a meditációs teremben ülhess.

 

Egyik az, ha az Entitás azt mondja, hogy ülj oda, amikor a sorban állsz. Hacsak másképp nem határozzák meg az Entitások, akkor egy teljes napig ülj itt; azon ülés során a maradék időben, amikor ezt az utasítást kapod és az azt követő azonnali ülés során. Például, ha az Entitás előtt voltál csütörtök délután és azt mondta, hogy ülj a meditációs szobában, akkor a meditációs ülés végéig ülj abban a teremben és aztán péntek reggel is. Pénteken délután vagy újra állj be a sorba vagy ülj le a médiumok termében.

 

A másik módja, hogy az Entitások meditációs termében ülhess az az, ha az Entitás megtesz „Filho(a) da Casa” a Ház fiának vagy lányának. Ebben az esetben kérlek olvasd el a Ház fiainak vagy lányainak szóló részt.

 

Egy fontos megkülönböztetés, légy tudatában annak, hogy a szoba kisebb részét csak arra használják, hogy leültessék az embereket, akik elhaladtak az Entitások előtt. Tehát ha azt mondták, hogy ülj oda reggel, a délutáni üléskor a szoba hosszabb részében kell helyet foglalnod. Ily módon a médiumok összpontosítanak, arra, hogy ne kelljen minden alkalommal elmozdítani egy új embert a sorból, akinek azt mondták, hogy a meditációs szobában kell ülnie.

5.5 A Ház alaprajza 2014-ben

Könyvesbolt

Fordító ablakok

Fő csarnok

Médium meditációs szobája

Az Entitás meditációs szobája

Beavatkozások szobája

Gyengélkedő szoba

Leves terasz

Snack és juice bár

Kristály fürdők

Gyógyszertár

Panorámás fedélzet

Recepció

 


5.6 Beavatkozás szobája

Az Entitások szobájának a végén lévő ajtón keresztül jutsz el ebbe a szobába. Ez az a szoba, ahol az Entitások elvégzik a beavatkozásokat, de ezt használják még a spirituális beavatásokhoz/töltődésekhez/ felemeléshez. (A spirituális beavatások leírásához kérlek, olvasd el Alan Kardec „A Médiumok könyve” című művét.) Beavatkozásban volt részed, ha itt ültél, amikor beütemezték számodra a beavatkozást és a beavatkozás sorral együtt mentél be ebbe a terembe. Ha az első vagy második alkalom sorában álltál és az Entitás azt mondta, hogy ülj oda, amikor kifelé mentél, akkor NEM RÉSZESÜLTÉL beavatkozásban és nem szükséges követned a speciális szabályokat. Néhány médiumnak megengedik, hogy dolgozzanak a beavatkozási szobában. Ez csak akkor lehetséges, ha az Entitás kifejezetten szóban utasít erre. Ha nem vagy biztos abban, hogy ott szabad-e lenned, akkor nem szabad.

 

5.7 Gyengélkedő vagy gyógyulási szoba

Ez a szoba a fő csarnoktól jobbra esik, ha a színpad felé fordulsz. Az emberek, akiknek fizikai beavatkozásban volt részük, vagy túltelítődtek az energiától, amellyel dolgoznak, azokat ide hozzák, amíg magukhoz nem térnek. Kérlek, ne lépj be ebbe a szobába, vagy ne kopogj az ajtón. Ha ott kellene lenned, valószínű, hogy ott találod magad, felébredsz ismeretlenek között. Ha egy barátodat vagy családtagodat operálták látható beavatkozással, ez az a hely, ahol megtalálod őket.

 

 1. fejezet: A Ház alapvető protokollja

6.1 Nos, itt vagy…

Hosszú utat tettél meg, hogy eljöhess a Házba és ez az első reggeled. Ha csoporttal vagy itt, a csoportvezetőd sok olyan előbb felsorolt dologról fog gondoskodni  helyetted, ami a feladatod lehetett volna. De ha nem csoporttal érkeztél, szükséged lesz, hogy összesűrítsd az összes gondolatodat és kérésedet néhány nagyon rövid/tömör ötletbe, amelyeket elvihetsz az Entitás elé. Összességében kb. 2 másodperced lesz az Entitás előtt és nagyon fontos, hogy világos legyen, hogy mi a kérdésed/kérésed, mit akarsz. Segítséget kérhetsz egészségügyi dolgokban, érzelmi dolgokban, spirituális dolgokban vagy élethelyzetekben. Ez nem arról szól, hogy az Entitás megoldja a dolgaid tisztítandó listáját, amelyeket meg akarsz változtatni az életedben. Ez arról szól, hogy segítséget kérsz nagyon fontos, néha életet fenyegető dolgokban, amelyek nagyobbak, mint amiket kezelni tudsz. Kérlek,  emlékezz arra, hogy mindig el kell végezned a munka rád eső részét. Valamint, ha felteszel 15 kérdést és az Entitás egyetlen választ ad, tudni fogod, hogy melyik kérdésedre kaptad a választ? Tudni fogod, hogy hogyan végezd el a te részedet a munkából? Légy tömör és azt kérd, ami fontos.

 

6.2 Mindegyik sorra vonatkozó szabályok

Amikor a sorban állsz, tartsd nyitva a szemed és maradj csöndben. Ne zavard azokat, akik az áramlat teremben ülnek. Ha sorban állsz, hogy az Entitással beszélj, fontos, hogy arra a dologra gondolj, amit szeretnél az Entitás elé vinni. Egy nap csak egyszer állhatsz be a sorba, hacsak nem az Entitás arra kér, hogy aznap még egyszer jelenj meg előtte. Tilos beülni az áramlat terembe, majd ugyanazon ülés alatt beállni a sorba. Ugyanígy, nem ülhetsz le az áramlat teremben, ha sorban álltál ugyanazon ülés alatt.

 

6.3 Fordítási sor

Most, hogy már világos, hogy mit kérsz az Entitástól, szükséged lesz arra, hogy a kérdéseidet/kéréseidet lefordíttasd portugálra. Minden ülés előtt két pultnál sorakoznak fel a recepció közelében. Ez a fordítási sor. A Ház egy vagy több hivatalos fordítója fogadja az embereket egyesével és segítenek lefordítani a kérdéseiket portugálra. Ezeket egy darab papírra fogják felírni, amelyet át fogsz nyújtani a tolmácsnak, aki az Entitás mellett áll, amikor az Entitás elé érsz.

 

6.4 Médiumok/meditációs sor

Amíg az összes fordítás zajlik, egy másik sor alakul, amely az első áramlat terem ajtaja felé néz. Ez azoknak a sora, akik a meditációs szobában fognak ülni (mind a médiumok, mind az Entitások meditációs szobájában). Az ajtókat pontosan reggel 7:00 – 7:20-kor és délután 13:00- 13:20-kor nyitják ki a megfelelő ülésre. Nem engedik meg, hogy a meditációs szobába beülj, ha késel, tehát tervezd úgy, hogy időben odaérj.

 

6.5 A spirituális beavatkozás sora

Ezt a sort a színpadról fogják szólítani és csak azoknak szól, akiket az Entitások kifejezetten beosztottak egy bizonyos időre egy beavatkozásra. (Ha a beavatkozásod időpontja pénteken reggel 8 óra, és ma péntek van és ez a reggeli ülés, akkor fogsz bemenni, amikor hívják a beavatkozás sorát). Kérlek, tartsd észben, hogy a 8 órás sor és a 8 órás beavatkozás sora két különböző sor.

Valamint legyél tisztában a sorok nevével,  hogy a tényleges kezdeti ideje a 8 órás sornak lehet 8.25 vagy néha később is.

 

6.6. Önkéntes beavatkozás

Gyakran, miután behívják az embereket a beavatkozásra, az Entitás megadja a lehetőséget bárkinek, aki szeretne még beavatkozást, hogy csatlakozzon.  Előfordulhat, hogy ezt úgy fejezi ki, hogy kifejezetten azokat hívják, akik a második alkalom, 8 órai vagy a felülvizsgálati sorban állnak. (És legalább egy hét eltelt az előző beavatkozás óta.) Ha megfelelsz ennek, akkor eldöntheted, hogy szeretnél-e beavatkozást. Csak Te hozhatod meg ezt a döntést. Bízz magadban. Ha úgy érzed, hogy számodra itt az idő a beavatkozásra, akkor bízz ebben és fáradj be. Arra figyelj, hogy ebben az esetben nem mész az Entitás elé, hanem egyenesen a beavatkozási szobába mész majd. Legközelebb akkor lesz lehetőséged az Entitás elé járulni, amikor eljön ezen beavatkozásod felülvizsgálati ideje. Előfordulhat, hogy az Entitás egy egész sort behív beavatkozásra. Ha ez történik, akkor a sor minden tagjának szükséges részt vennie a beavatkozáson és arra úgy tekinteni, mint a kérdésükre adott válaszra, amit a sorban az Entitás elé vittek volna.

 

6.7 Az első alkalom sora

Ha ez az első alkalmad a Szent Ignác Házában és soha nem kaptál gyógynövényeket a Háztól, vagy nem járultál az Entitás elé Abadianian kívül, akkor ez a Te sorod. Kérlek, hogy a könyvesboltból szerezz be egy ingyenes első alkalomra szóló jegyet és várj, amíg szólítják az első alkalom sorát. Amikor beérsz az Entitás elé a következők történhetnek: vagy beosztanak egy beavatkozásra, vagy gyógynövényi kiegészítőket javasolnak, vagy azt mondják, hogy ülj le a meditációs szobába vagy menj kristályágyra vagy a fenti javaslatok kombinációját kapod. Fordíts különös figyelmet arra, amit mondanak Neked ekkor, mivel ez fogja megalapozni a hátralévő spirituális utazásodat a Házba. Emlékezz arra, hogy a tolmácsod nem fog emlékezni, hogy mit mondtak minden embernek, tehát rajtad áll, hogy megjegyezd, amit mondtak Neked, még ha nem is érted azt teljesen. Lehetőséged lesz további magyarázatra az eligazításon, ami az Entitással való első alkalom során az áramlat teremből való kilépésed után következik. A kérdéseidet tartsd magadban addig, amíg kiérsz. Az áramlat teremben lévő önkéntesek nem beszélhetnek Veled.

 

 

 

6.8 A második alkalom sora

Ha már voltál az Entitás előtt legalább egyszer már ezelőtt az életed során (személyesen vagy fénykép alapján kaptál már gyógynövényeket) és újra kérdezni szeretnél, ez a Te sorod. Kérlek, szerezz egy második alkalomra szóló jegyet a könyvesboltból és várj a fő csarnokban, hogy szólítsák a sort. Amikor az Entitás előtt állsz, kérlek, bizonyosodj meg arról, hogy megértetted és emlékszel arra, amit mondott Neked mielőtt elmész, mivel a tolmács valószínűleg nem emlékszik majd, hogy mit mondtak minden embernek.

 

6.9 A 8 órai sor és a 2 órai sor

Néha az Entitás azt fogja kérni tőled, hogy „gyere vissza ezen a délután” vagy „gyere vissza kettőkre” vagy „gyere vissza holnap reggel”; ez nem jelent beavatkozást. Ez csak azt jelenti, hogy az Entitás, aki jelenleg a Médium testében van az nem az, aki foglalkozni fog a Te eseteddel és azt kérik tőled, hogy gyere vissza, mikor a megfelelő Entitás lesz ott, hogy lásson.

Ha az Entitás elküld kristályágyra, akkor is ezekbe a sorokba állj be, miután megkaptad a kristályágy kezelést a következő kéréssel: „Megkaptam a kristályágy kezelést, mi a következő lépés számomra?”  (Ez csak azoknak szól, akiket az Entitás elküld  kristályágyra.)

 

Amikor visszajössz arra az ülésre, a délutáni ülésnél a 2 órai sorban vagy a reggeli ülésnél a 8 órai sorban fogsz állni. Ezekhez a sorokhoz nincs szükség jegyre. Valamint, ha például, ez egy szerda reggel és az Entitás megkért, hogy másnap reggel gyere vissza további útmutatások/instrukciók nélkül, akkor szívesen látnak az aznap délutáni ülésen az első (médiumok) meditációs szobában.

 

Megjegyzés: Szerda reggelente nincs 8 órai sor. Kristályágy után vagy ha előző péntek délután a sorban azt az instrukciót kaptad, hogy gyere vissza, akkor állj be a második alkalom sorába.

 

6.10 A felülvizsgálat sora

Ez a sor a beavatkozás utáni felülvizsgálás sora. A beavatkozás utáni 8. napon (egy teljes hét) fogsz beállni a felülvizsgálat sorába. (Ha a beavatkozásod délután 2 órakor volt csütörtökön, akkor a felülvizsgálatod ideje a következő csütörtökön délután 2 órakor lesz). Szükséged lesz egy felülvizsgálati jegyre a könyvesboltból ehhez a sorhoz. Amikor hívják ezt a sort, menj be az Entitás elé a beavatkozásod utáni felülvizsgálatra, hogy megtudd, szükséged van-e bármilyen kiegészítő kezelésre. Ez a sor a folyamat része, itt nincs lehetőség kérdést feltenni. Ha elutazol a 8. nap előtt, akkor amikor legközelebb visszatérsz a Házba, akkor tudsz beállni a felülvizsgálati sorba.

 

6.11 Búcsú sor

Ez a sor azoknak szól, akik elutaznak és szeretnének elbúcsúzni az Entitástól. A sor a fő csarnokban alakul CSAK péntek délutáni napokon van.

 

Ez a búcsú sor nem arra szolgál, hogy új témákat vagy kéréseket hozz az Entitások elé. Ez csak a búcsúra szolgál vagy arra, hogy részesülj áldásban vagy esetleg aláírass egy könyvet.  Ha vannak fényképeid vagy egyéb kérdésed, akkor a második alkalom sorába állj. Emlékezz arra, hogy egy nap csak egyszer mehetsz az Entitás elé. Ha beállsz a második alaklom sorába, akkor már nem mehetsz a búcsú sorba.

 

 

 

6.12 Leves sor

A reggeli ülés után a Házban minden résztvevőnek egy tál levest szolgálnak fel. Ez a kezelés része. Kérlek, menj a levest felszolgáló területre és állj be az ott formálódó sorba. Akik beavatkozáson estek át szintén részesülnek a levesből. A levest szerda, csütörtök, péntek 9:30 és 12:30 között szolgálják fel.

 

 

 1. fejezet : Spirituális beavatkozás

7.1 Mit jelent ez.

Az Entitások beosztanak egy spirituális beavatkozásra, amikor úgy látják, hogy ez a legjobb módja annak, hogy gondoskodjanak a kéréseidről, problémáidról. Ennek célja lehet, hogy megoldja a jelenlegi fizikai betegségedet, hogy hatással legyenek az energiáidra annak érdekében, hogy megoldják bármely jövőbeli egészségügyi problémáidat, vagy, hogy kitisztítsanak néhány spirituális dolgot/témát, amelyek befolyásolhatják az életedet és a küldetésedet. Bármelyikről is van szó, egy láthatatlan beavatkozásra  osztottak be és ezek azok a dolgok, amelyeket tudnod kell. Ezek az utasítások ugyanúgy érvényesek, ha önkéntesen veszel részt beavatkozáson.

 

7.2 Hogyan készülj elő

Igazán  nincsenek jellegzetes szabályok a beavatkozásra való felkészülésre, érdemes figyelni arra, hogy ne egyél túl sokat, vagy csinálj bármi megerőltetőt vagy ne legyél túl sokat társaságban. Ez  egy jó idő arra, hogy befelé figyelj és átgondold azokat a dolgokat, amelyekhez segítséget kértél. Jegyezz le bármilyen érzést és képet, amely a témával kapcsolatban felmerül benned. Próbálj a Házba nyugodt állapotban megérkezni, így elősegítheted a koncentrációt/összpontosítást, amikor eljön a beavatkozás ideje. Ne viselj órát vagy bármilyen szoros dolgot a derekadon. Próbálj meg nem viselni semmilyen pántot a szívedet keresztezve sem. Illetve oldj ki a ruhádon és hajadban lévő minden csomót.  Az talán a legjobb, ha nem hozol magaddal sok dolgot (táskák, hátizsákok, stb.) Emlékezz, hogy legyen nálad a szobakulcsod és egy kis pénz, hogy gyógynövényeket vásárolj és kifizesd a taxit, hogy visszavigyen a szállásodra. A beavatkozás után korlátozva lesz, hogy mennyit használhatod a szemeidet, így még a beavatkozás előtt intézz el minden internet vagy email kommunikációt.

 

7.3 A beavatkozási sor

A fő csarnokban fogsz várni egy kicsit. Ez tökéletes idő lehet, hogy felfrissítsd az imáidat Istennek és az Entitásoknak, hogy segítsenek abban, amiben szükséges. Próbálj meg csendben lenni belül épp úgy, ahogy kívül, amíg szólítják a beavatkozási sort.

 

7.4 A beavatkozás

Miután a beavatkozás sort szólították, be fognak vezetni abba a terembe, ahol elvégzik a beavatkozást. Ülj le és találj egy kényelmes testtartást. Csukd be a szemed és helyezd a jobb kezed a fizikai betegség fölé, amelyre a gyógyítást kéred. Ha nem vagy biztos abban, hogy miért történik a beavatkozás vagy egynél több dolog van amire a segítséget kérted, akkor helyezd a jobb kezedet a szívedre. Ezeket az utasításokat el fogják ismételni portugálul és angolul, mielőtt megkezdik a beavatkozást. Amikor bemész a beavatkozásra gyógynövény kiegészítőről szóló receptet fogsz kapni. Kérlek, nézd meg a gyógynövény kiegészítőkről szóló részt további útmutatásért, hogy hogyan kell fogyasztanod azokat, illetve, hogy milyen étrendbeli megszorításokat szükséges betartani. A beavatkozás során kb. 10 – 45 percig szükséges csendben ülnöd. Mialatt a terem segítői közül néhányan irányítani fogják az imáidat, próbálj meg befelé fordulni és add át magad a folyamatnak. Néhány ember úgy érzi, mintha megérintették volna őket, mások öltéseket éreznek, néhányan forróságot és néhányan nagyon elérzékenyülhetnek, mások talán semmit sem éreznek. Mindegyik teljesen normális és a különbségek nem befolyásolják a beavatkozás végkimenetelét.

 

7.5 Miután a beavatkozás befejeződött

Utasítani fognak, hogy hagyd el a szobát, ami után arra a területre vezetnek, ahol egy rövid beszédet tudsz meghallgatni a beavatkozásodról és arról, hogy mit kell tenned. A beavatkozási termet csöndben és rendezetten hagyd el. Minden egyes beavatkozás után vegyél részt az eligazításon, mert az Entitás gyakran megváltoztatja az instrukciókat a beavatkozásod utáni napokra.  Kérlek, fordíts nagy figyelmet arra, amit mondtak Neked. A tény, hogy nem éreztél semmit és most energikusnak érzed magad. Ez nem azt jelenti , hogy nem ment végbe az óriási változás a testedben. Talán eufórikusan érezheted magad a spirituális energia miatt, de légy nagyon óvatos és kövesd a szabályokat és úgy kezeld magad, mintha épp egy kórház műtőjéből léptél volna ki.

 

7.6 Beavatkozás utáni útmutató

Pihenj, pihenj, pihenj és aztán pihenj még többet. Egyből miután beletetted a lentebb említett papírt a kosárba és megvetted a gyógynövényes kiegészítődet, fogj egy taxit, hogy visszavigyen a szállásodra és pihenj legalább 24 órát. Pihenhetsz többet is, ha úgy érzed szükséged van rá. 24 óra elteltével visszatérhetsz a Házba, de nem léphetsz az áramlat termekbe még plusz 24 óráig. Szóval egy beavatkozás után 24 óra elteltével lehet visszamenni a Házba és 48 óra elteltével az áramlat terembe. Az energiameződ nagyon nyitott állapotban van a beavatkozás után.

 

Ne emelj semmi nehezet, ne tartózkodj a napon, ne érintkezz másokkal. Menj vissza az ágyba és aludj. Ha nem tudsz aludni, akkor pihenj csukott szemmel. A legjobb az, ha megkérsz egy barátot, hogy ételt hozzon a szobádba, ahelyett, hogy elmenj enni és kockáztasd azt, hogy eltérítsenek egy érdekes beszélgetésre két órán keresztül. Ha nincs, aki hozhatna Neked ennivalót, akkor szedd össze az ételt és menj vissza a szobádba és ott edd meg azt. A beavatkozás után egy teljes hétig tartsd Magad távol a tornázástól és a nehezebb dolgok emelésétől.

 

Megjegyzés: Ha kristályágy kezelésre van időpontod a pihenési időszak alatt, akkor a kezelés idejére ellátogathatsz a Házba, de utána azonnal térj vissza a szállásodra.

 

Gyakran előfordul, hogy az Entitások alternatív instrukciókat írnak elő bizonyos beavatkozásokhoz. Ezeket a beavatkozás utáni eligazításon kapod majd meg.  Ha már gyakorlott is vagy, akkor is érdemes lehet részt venni az eligazításon.

 

Nem térhetsz vissza a sorokba, hogy az Entitás elé járulj addig, amíg nem valósul meg a felülvizsgálatod. (Tekintsd meg a következő részt a felülvizsgálati sorral kapcsolatban.)

 

Ha szeretnél levest a beavatkozásod után, akkor nyugodtan egyél. De légy óvatos. Ha elkezded rosszul érezni Magad, amíg vársz a levesre, akkor menj vissza a szállásodra. Vagy megkérhetsz valakit, hogy vigyen Neked levest.

 

Ha egy héten belül elutazol a beavatkozás után, ne emeld fel a saját csomagjaidat, engedd, hogy a taxisofőröd tegye be az autóba, a reptéren hagyd, hogy felhelyezzék a csomagjaidat egy kocsira és hagyd, hogy a reptéri emberek felhelyezzék a csomagjaidat a futószalagra. Emlékezz arra, hogy kövesd az összes itt említett szabályt. Ne tornázz vagy végezz megerőltető tevékenységeket 8 napig stb.

 

Hány napig nem lehet szeretkezni? Miután beavatkozáson estél át ne ébreszd fel a szexuális energiáidat 40 napig, ha ez az első beavatkozásod volt, és 8 napig, ha már korábban volt a Házban vagy Isten Jánosának valamelyik eseményén beavatkozásod. (Ha két beavatkozást végeztek el egymás után, akkor a 40 nap az első beavatkozás időpontjától számít és nem kell további napokat hozzáadnod). Ez azt jelenti, hogy semmilyen szexuális izgatásban sem lehet részed. Ha a szexuális energiáid megnövekszik, akkor meg fogja zavarni a beavatkozás finom energiáit. Ez komoly, kérd a párod közreműködését abban, hogy segítsen betartani ezt a szabályt. Sok embernek volt, hogy vissza kellett sietnie Abadianiaba, mert az állapotuk romlott miután megszegték ezt a szabályt. A szexuális energia megnövekedése egy nagyon erős energia és megzavarhatja a finom folyamatokat, amelyek végbe mennek benned.

 

Tedd a megírt papírod a kosárba. Van egy imakosár a recepciós szoba melletti pultok alatt a szekrényekben. Juttasd be a papírodat valamelyik résen keresztül és az valamelyik imakosárban fog landolni. A következőket írd rá: teljes neved, születési dátumod, a címet, ahol a varratok kiszedésének idején aludni fogsz. (Vagy a szállásod nevét, ha Abadianiaban fogsz tartózkodni.) A napot és napszakot, amikor a beavatkozásod történik. Ezt megteheted a beavatkozásod előtt vagy ha végeztél.

 

7.7 Varratszedés és felülvizsgálat

A varrataidat a beavatkozás utáni hetedik éjszaka távolítják el (ha a beavatkozásod szerdán volt, akkor ez kedd éjszaka, ha pénteken volt, akkor ez csütörtök éjszaka). Feküdj le az ágyadba fehér ruhában éjfél előtt és ne kelj fel hajnali 5 óra előtt. Amikor elmész lefeküdni, helyezz egy pohár áldott vizet az ágyad mellé és kérd Loyolai Szent Ignácot, hogy távolítsa el a varratokat és egészítse ki a beavatkozásodat. Reggel ébredés után mondj egy imát és idd meg a vizet. Tedd meg ezt, akár Abadiániában vagy, akár nem. Ha azon az éjszakán repülsz, amikor varratszedésed lenne, akkor az érkezésed utáni éjszakán tedd meg mindezeket.

 

Ha Abadiániában tartózkodsz, akkor menj a felülvizsgálati sorba a következő napon ugyanazon ülés során, amikor egy héttel azelőtt megtörtént a beavatkozásod; ha nem vagy ott, akkor tervezd el, hogy beállsz a felülvizsgálati sorba, mielőtt bármely más sorba beállnál, amikor visszatérsz legközelebb Abadiániába vagy részt veszel valamelyik Isten Jánosa rendezvényen.

 

7.8 Speciális beavatkozások

Beavatkozás a szemeknél. Ha a szemednél történt a beavatkozás akár látható, akár láthatatlan módon, azon kívül, hogy követed a beavatkozás utáni szabályokat, kérlek, tartózkodj az olvasástól, írástól, televízió nézéstől és a számítógéped használatától egy hétig.

 

Önkéntes beavatkozás. – Ez a beavatkozás ugyanolyan, mint egy normál spirituális beavatkozás azt leszámítva, hogy nem az Entitás írta elő számodra. Ezen esetben te döntöttél úgy, hogy részt veszel a beavatkozásban.

 

 

 1. fejezet : Gyógynövényi kiegészítők

8.1 Golgotavirág

A Házban az összes gyógynövényi kiegészítők összetevője a golgotavirág. Ezek a golgotavirág gyümölcsének (passion fruit-nak) az őrölt leveli és virágai. A gyógynövénynek nincs gyógyszertani értéke. Ennek hatása egyenértékű lehet egy csésze gyógynövény teáéval. A kiegészítő ereje abban az energiában rejlik, amelyet az Entitások belehelyeztek egyedi, speciális kiegészítőként számodra. A gyógynövényeket, amelyeket javasoltak csak is Neked szólnak, senki másnak. Tilos más részére a kapszulákat átadni fogyasztás céljából.

 

Hol vedd meg és hogyan szedd. – Megvásárolhatod a kiegészítőt a Ház főbejáratához közel a gyógyszertári ablakban. Először egy dobozt nyiss ki és napi kétszer 1 tablettát vegyél be. Előbb az első doboz tartalmát fogyaszd el, mielőtt felbontanád a következőt.

 

Ha fotók alapján kaptál receptet a fotón szereplő emberek számára, ne keverd azokat össze. Személyre szabottak és egyediek.

 

8.2 Javasolt diéta

Miközben a golgotavirágot szeded, tartózkodj az alkohol fogyasztástól vagy a borsos/csípős ételektől. (Feketebors, piros paprika, fehér bors, cayenne, chilli paprika stb.) (Az édes kaliforniai paprika fogyasztható.)

 

Ha egynél több gyógynövényt ajánlanak, akkor kérlek, olvasd el az F függeléket „Mit kell tennem, ha többféle javaslatot kapok.”

 

 1. fejezet: Egyéb fontos témák

9.1 Áldott víz

Igyál annyit, amennyit bírsz, míg itt vagy. Amíg a Házban vagy igyál annyi áldott vizet, amennyit csak lehetséges. Ez a kezelésed része és erősíteni fogja a tisztulási, gyógyulási folyamatodat.

 

Vigyél valamennyit haza. Amikor elmész, vigyél haza néhány palackot magaddal. Összekeverheted más palackozott vízzel otthon. Mondj el egy imát, így az áldott víz átadja rezgését annak, amibe keverted, így sokáig kitart.

 

Ne igyál a palackból, hanem töltsd ki egy pohárba vagy bögrébe. Ne tedd a hűtőbe vagy melegítsd fel az áldott vizet. Ne szagold vagy fújd meg.

 

9.2 Leves

A leves része a spirituális kezelésednek a Házban. Ez az Entitások energiáival van feltöltve és arra szolgál, hogy növelje a spirituális tapasztalatodat. Az Entitás mindig mondja a résztvevőknek, hogy egyenek a levesből, mivel ez része a kezelésüknek. Az összetételét illetően egy könnyű szezonális zöldséglevesről beszélünk tésztával.

 

9.3 Kristályágyak

A kristályágyak egy másik lehetőség számodra, hogy az Entitásokkal dolgozz és megengedd számukra, hogy segítsenek a gyógyulásodban. Választhatsz, hogy elvégzel egy kristályágy kúrát önként, vagy az Entitások javaslatára. Van egy csekély díja a kristályágy kúrának és a könyvesboltban kérhetsz időpontot rá. Amikor megérkezel a lefoglalt időpontban a segítő utasít majd, hogy feküdj le egy kis ágyra. Azt javasolják, hogy vedd le az ékszereket, szemüveget, órát, fémet vagy bármely szoros testhezálló ruházatot, mint pl. az öveket. Feletted felfüggesztve hét tiszta kvarc kristály lesz, amelyen keresztül színes fények világítanak. A kristályok az energia központjaidra mutatnak. Most becsukhatod a szemedet és pihenhetsz, mialatt szép zenét hallasz majd. A kezelés 20 percig tart. Az Entitás javasolhat egy vagy több kezelést is számodra. Az Entitás irányítása nélkül, akár napi 3 kezelést is kérhetsz. BIZONYOSODJ MEG ARRÓL, HOGY KIKAPCSOLTAD A MOBILTELEFONODAT,  AMIKOR A KRISTÁLYÁGYAK KÖZELÉBEN VAGY.

 

9.4 A vízesés

A Ház szent vízesésének neve „Cacoeira” portugálul. Az Entitások dolgoznak veled, amíg ennél a vízesésnél töltöd az időd. Szigorúan az Entitások határozott engedélyével lehet belépni a vízeséshez. A férfiak és a nők külön mennek, és senki nem mehet egyedül. Házaspárok kérhetnek különleges engedélyt az Entitástól, hogy együtt menjenek. Egy imádsággal és egy megszólítással indítsd a munkát, mielőtt belépsz a vízeséshez és egy hálaimával zárd. Ha első alkalommal jársz ott, akkor a Ház egyik hivatalos vezetőjével menj le a vízeséshez. A vezető ismeri a vízesést és használatának folyamatát. Nem lehet meztelenkedni, gyertyákat, füstölőket, szappant, fényképező, videó vagy hangfelvevő készülékeket használni a vízesésnél.  Kérlek, tiszteld a helyet, ez a Ház része. Kérlek, ne vegyél el semmilyen emléket, pl. kavicsokat, kristályokat vagy virágokat a vízesés területéről. Kérlek, korlátozd az idődet a vízesésnél, mivel nagyon sok ember vár arra, hogy beléphessen. Egy személy maximálisan ½ percet tölthet a vízesés alatt. Amikor megérkezel, akkor olvasd el a kihelyezett táblákon lévő információkat. És maradj csöndben, amíg vársz a sorodra.

 

Megjegyzés: 72 órát szükséges várnod a spirituális beavatkozás után, mielőtt lemennél a vízeséséhez és 8 napot, ha fizikai beavatkozásod volt.

 

Amikor visszatérsz a Házba, viselj megfelelő öltözéket. Emlékezz arra, hogy egy imaházban vagy, nem egy strand klubbjában.

 

9.5 Az ima háromszög

A fő csarnok falának elülső oldalán és a kert felöli hátsó falán és a kis kápolnában találsz egy nagy fa háromszöget. Sokszor ezeknek a háromszögeknek az alapja tömve lesz cetlikkel és fotókkal. A háromszög arra való, hogy az Entitásoknak elmondd az imádságaidat, hogy tudasd velük, mire van szükséged, vagy segítséget vagy áldást kérj a szeretteidnek. Látni fogsz embereket, akik belehelyezik a cetlit vagy a képet és a fejüket a háromszögbe helyezve imádkoznak pár percig.

 

Tedd Te is ezt nyugodtan bármikor (a fő csarnokban csak akkor, ha szabad az emelvény). Javasoljuk, hogy mezítláb menj a háromszöghöz, szedd össze a gondolataidat, mielőtt beleteszed a cetlit vagy a képet. Aztán helyezd a homlokodat a háromszög közepére, kezdj el az imádkozni és add át Magad ennek az élménynek/helyzetnek.

 

Amikor végeztél, szedd össze magad újra és térj vissza a napod folytatásához. Ne felejtsd ott a cipődet!

 

9.6 A rózsafüzér

Kedden este 6 órakor a fő csarnokban rózsafüzér imádságra találkozunk. Mindenkit szeretettel várunk. Azoknak, akik meg kívánják erősíteni az imáikat ez egy csodálatos hely a gyakorlásra.

 

9.7 Vasárnapi ima és éneklés

Minden vasárnap 9 órakor reggel egy ima és ének alkalom van a fő csarnokban. Mindenkit szeretettel várnak. Ez az alaklom leginkább angolul zajlik, de más nyelveken is elhangzanak imák és énekek.

 

9.8 Barátaitok és szeretteitek fotói

Az Entitások akkor is képesek segíteni az embereknek a távolból, ha nem tudnak személyesen eljönni. Az a módja, hogy ilyesfajta segítséget kérj valakinek, hogy elhozod a személy fotóját és megmutatod az Entitásnak. A fotó hátoldalára rá kell írni a személy nevét, a születési dátumát, a címét, és azt a bizonyos betegséget, ügyet, amelyben segítséget kérnek. Ha a fotón lévő személy nem szeretne vagy nem képes gyógynövényeket szedni és betartani a kapcsolódó diétát, akkor jobb, ha az imádság háromszögbe helyezed a képét, hogy megáldják az Entitások. Az a bölcsebb, ha vársz addig, amíg a te kezelésed folyamata már sínen van, mielőtt bemutatod a fotókat. Amikor készen állsz arra, hogy megtedd, állj be a második alkalom sorába és mutasd be a fotó(ka)t.

 

Az Entitás meg fog vizsgálni minden egyes fotót és gyógynövény kiegészítő javaslatot fog adni azoknak, akik igénylik azt. Bizonyosodj meg arról, hogy ne keverd össze a gyógynövényi kiegészítőket, ha több mint egy fotód van. Az ülés után vásárold meg a gyógynövényeket és add oda nekik, amint hazaértél. Ha egynél több személy van a fényképen és Te csak egy embernek kérsz, akkor tegyél egy nyilat a fejükhöz. Ha az Entitás X-et tesz valakinek a fényképére, azt jelenti, hogy a személynek személyesen el kell jönni a Házba, hogy beavatkozást végezhessenek rajta. Ennek az okát csak az Entitás tudja. Annyi fotót hozhatsz, amennyiről úgy gondolod, hogy szükséges, de emlékezz arra, ha 36 fényképet hozol és 36 gyógynövény kiegészítőt kapsz, akkor talán 36 doboz kapszulával kell a bőröndödben hazamenned és lehet, hogy az országod vámjánál furcsán néznek majd.

 

9.9 A könyvesbolt

A Ház könyvesboltja árul kristályokat, könyveket, áldott vizet, rózsafüzéreket és egyéb ajándéktárgyakat, amelyeket haza vihetsz magaddal. A könyvesboltban kapható kristályokat már megáldották az Entitások és csodálatos emlékeztetők a Ház energiáira. Ha szeretnél a kristályodnak extra felerősítést, beviheted magaddal őket a meditációs szobába. Ha elhoztad a saját kristályodat elviheted az Entitásnak, hogy megáldja azt.

 

9.10 Adományok

A Ház elfogad adományokat az adománydobozokon keresztül, amelyek a fő csarnokban és a kávézó falán vannak. Sem a személyzet tagjai, sem az önkéntesek nincsenek felhatalmazva arra, hogy adományokat fogadjanak el a Ház nevében. Ha szeretnél anyagi adományt adni vagy szükséged van nyugtára az adományodról, kérlek, vedd fel a kapcsolatot a Ház igazgatójával. Csak neki van felhatalmazása arra, hogy adományokat elfogadjon. Az Entitásnak is adhatod az adományt. A különleges projekteket, mint pl. a leves, a konyha, azokat külön kezelik a Háztól és a projektért felelős személy kapott felhatalmazást arra, hogy ezért a projektért adományokat kaphasson.

 

9.11 Gyógyítás és egyéb energiakezelések

Habár az energia kezelések egyéb formái vagy a gyógyulási eljárás hasznos lehet a saját nemében, emlékezz arra, hogy Abadiániában az Entitások gondoskodása/törődése alatt állsz, és bármely egyéb gyógyító eljárás vagy energia munka megzavarhatja a kezelésedet. Ebbe beletartozik a teljesség igénye nélkül a reiki és más energia áramoltató és manipuláló módszerek, tarot elemzés, kézrátétes és bármely más típusú energia munka. Az Entitások azt javasolják, hogy ne alkalmazz vagy kapj ilyesfajta kezeléseket. Az Entitások azt kérik, hogy ne végezz vagy részesülj ilyen kezelésekben.

 

MEGJEGYZÉS: A szakképzett szakemberek által alkalmazott kezelési technikák, melynek célja az, hogy fenntartsa az áramlást és az alapvető testi funkciókat az embereknek, akik még mindig kerekesszékben vannak, azokat a kezelés részeként tekintik, és azok megengedettek.

 

 

9.12 Masszázs és egyéb testi kezelések

Néhány masszőrt vagy testkezelőt felhatalmaztak az Entitások, hogy Abadiániában dolgozzanak. Ha szeretnél erről további információt, kérlek,  keresd meg a Ház embereit vagy a masszőr stúdióját.

Ha az Entitás előír egy bizonyos masszázst (azzal, hogy ad neked egy kártyát), akkor vedd igénybe ezt a szolgáltatást még azon a héten, amikor előírta az Entitás a kártyán jelzett stúdióban. Mindenképpen mielőtt legközelebb az Entitás elé járulsz.

 

9.13 Orvosi ellátás

Ha jelenleg orvosi kezelés alatt állsz, a Ház kifejezetten kér arra, hogy kövesd az orvosod tanácsait. A Házban folytatott kezelésed nem helyettesíti azt, és nem ütközik semmilyen orvosi kezeléssel. Ne hagyd abba, vagy változtasd meg a receptjeidet vagy az orvosodtól kapott utasításokat. Ha az orvosi ellátás helyettesítése miatt keresel segítséget a Házban, akkor felhívjuk a figyelmedet, hogy nem biztonságos ezt tenni. Mindig legyen képzett orvosi segítséged, aki segít az orvosi döntések meghozatalában. A Ház csak spirituális segítséget tud nyújtani.

 

9.14 Kerekes székes látogatók

A Ház elérhető a kerekes székben lévő emberek számára. Személyes segítség elérhető a kerekes székben lévő látogatók számára Abadiániában magán szolgáltatást nyújtó személyeken keresztül. Nincs egy ilyen szolgáltatást nyújtó szervezet. Ezen szolgáltatások költsége alacsonyabb, mintha magaddal hoznál egy személyt, aki gondoskodik rólad. Kérd a szállásadódat, hogy segítsen ilyesfajta segítség megszervezésében.

 

9.15 Fényképek, videó készítése

Készíthetsz fotókat és videó felvételeket a Ház területén. A fő csarnokban csak akkor engedélyezett a fénykép készítése, maikor nincs ülés. Soha nem engedélyezett a fényképek készítése az áramlat termekben. Ha szeretnél fényképet készíteni a Médiummal, általában péntek délután van erre lehetőség a nap végén. Ha van erre lehetősége és az időjárás is megengedi, akkor gyakran kijön, hogy fényképezkedjen a résztvevőkkel. Kérünk, hogy tartasd tiszteletben az idejét és az energiáját. Ne érj hozzá, hacsak nem ő kezdeményezi ezt és maradj a csoportoddal. Ne kövesd őt.

 

9.16 Gyerekek.

Bármilyen életkorú gyermeket szívesen látunk Szent Ignác Házában. A Ház ennek ellenére nem ajánl semmilyen különleges szolgáltatást a gyermekfelügyeletre. Neked kell megoldanod a gyermeked felügyeletét, ha arra van szükséged.

 

Szívesen látjuk a gyermekeket a meditációs szobában a szüleikkel vagy a gondozójukkal. A terem segítői mindent elkövetnek azért, hogy elhelyezzék a gyermekekkel érkezőket.

 

Ha egy gyermek elkezdi erősen bomlasztani a folyamatot a terem segítői megkérhetnek arra, hogy hagyjátok el a szobát. Erre már felhatalmazták őket az Entitások. Ha a médiumok szobájában vagy, távozhatsz a bejárati ajtón. Ha az Entitások szobájában vagy kérlek menj keresztül a beavatkozás szobáján és üljetek le, hogy spirituális áldást kapjatok, mielőtt távoztok.

 

Ha bármilyen ok miatt el szeretnétek hagyni a termet, jelentkezz csukott szemmel, várj és kérj segítséget a teremben segítőtől. Ha felálltál, akkor nyisd ki a szemed.

 

 

 1. fejezet: A Ház fiai és lányai

10.1 Mit jelent ez?

Az Entitás felismerte a spirituális kapcsolatodat a Házzal és annak küldetésével és egy formális szeretet-kötelékről szeretne létrehozni azáltal, hogy a Ház családjának a tagjává tesz. Most már a Ház Médiuma vagy. Mostantól mindig fel fognak ismerni és szívesen fognak itt látni. Ez a Te otthonod.

 

10.2 Mire jogosít fel ez?

A Ház fiának/lányának lenni feljogosít arra, hogy az Entitások termében ülj bármikor, ha van szabad hely. Bemehetsz a meditációs sorral mielőtt az ülés elkezdődik. Ez továbbá feljogosít arra, hogy elkezd a médiumi képzésedet.

 

Ez NEM JOGOSÍT FEL TÉGED ARRA, HOGY:

 • Bárkit gyógyíts.
 • Ráhelyezd bárkire is a kezed. (Különösképp egy másik médiumra.)
 • Bárkit taníts.
 • Megkerüld a Ház szabályait és a protokollt
 • Pénzt kérj spirituális eljárásokért vagy gyógyításért.
 • Bármit tegyél eltérő attól, ami kifejezetten ennek a fejezetnek az elején szerepel

 

10.4 Mi a felelősségem a Ház médiumaként?

Mint a Ház médiuma elvárjuk, hogy:

 • Mindig szeretettel, alázatosan és könyörületesen cselekedj, különösképpen a Házban.
 • Maradj csendben/tartsd fenn a csendet a fő csarnokban és a meditációs ülés alatt, miközben folyik a munka.
 • Maradj csendben, amint belépsz a fő csarnokba és az áramlat szobákba.
 • Kövesd a Ház eljárásait/folyamatait.
 • Ismerd meg ezt az útmutatót, és szorgalmasan kérj segítséget a Házban dolgozóktól, hogy mindig a legfrissebb információk birtokában légy és így helyesen tudj válaszolni, amikor egy új látogató a segítségedet kéri.
 • Segíts, ha a Ház személyzete megkér erre.
 • Ismerd meg a Házban dolgozókat, így közvetlenül el tudod irányítani a megfelelő személyhez azt, aki segítséget kér.
 • Tartsd tiszteletben Joao médium szabadidejét és korlátozd az igényeidet a személyes idejében…

 

 1. fejezet : Mások elvitele a Házba

Mondjuk csodálatos tapasztalatokat szereztél és másokat is el szeretnél hozni. Ha egy rokonodat hozod vagy csak egy barátoddal jössz valószínűleg nem szükséges sok újra felkészülnöd. Amennyiben azon gondolkozol, hogy egy csoportod hozz ide, akkor sok mindenre szükséges gondolnod.

 

Először az Entitástól engedélyt és támogatást kell kérned, hogy csoportot hozhass ide. (Nem azért, mert nem engedik, hogy megtedd, inkább azért, mert valószínűleg szükséged van a segítségükre. Talán többet vállalsz, mint amit tudsz/elbírsz.)

 

Továbbá az összes logisztikai szempontot neked kell kezelned a csoport elvárasának megfelelően. Ismertesd velük a Ház működését és vezesd őket ezen tapasztalat során. Tartsd észben, hogy a spirituális fejlődésük elég eltérő lehet a Tiedtől és lehet, hogy olyan kérdésekkel és helyzetekkel találhatod szemben magad, amik újak és esetleg kihívást jelentenek.

 

Azzal, hogy csoportot hozol, nagy felelősséget is vállalsz. Bizonyosodj meg arról, hogy felkészültél mindenre, amely ezzel jár,  mielőtt elkezded szervezni a csoportot.

 

 

Függelékek

 1. függelék – Gyors kezdeti ismertető azoknak, akik először látogatnak ide

 

 1. MINDIG KÖVESD AZ ORVOSOD UTASÍTÁSAIT. VEDD BE AZ ORVOSOD ÁLTAL ELŐÍRT GYÓGYSZEREIDET. A HÁZ NEM HAJT VÉGRE ORVOSI BEAVATKOZÁSOKAT, CSAK SPIRITUÁLIS SEGÍTSÉGET NYÚJT.
 2. Vegyél részt a bemutatkozó beszélgetésen kedd délutánonként 5 órakor.
 3. Az első napodon légy a Háznál 7.30-kor.
 4. Menj a könyvesboltba és kérd az ingyenes jegyedet. Ha ez az első alkalmad és nem kaptál a Háztól kiegészítőket ezelőtt, és nem voltál az Entitás előtt valamelyik eseményen akkor kérj egy első alkalomra szóló jegyet (Primeira Vez). Ha korábban elküldted a fényképedet vagy kaptál gyógynövény kiegészítőt, akkor kérj egy második alkalomra szóló jegyet (Segunda Vez). Ha volt beavatkozásod, ami kapcsán még nem történt meg a felülvizsgálat, akkor a felülvizsgálati sorba állj be.
 5. Menj a fordító sorba. Ez a sor a recepció közelében található, és fordíttasd le a dolgaidat, szükségleteidet vagy kéréseidet portugálra és írd le őket. Tisztázz bármely kétségedet a fordítóval. (Ha egy csoporttal vagy itt, akkor ezt a csoportvezetőd már megtette.)
 6. Menj a fő csarnokba és várj, amíg a Te sorodat szólítják. Amíg vársz, hogy a sorodat hívják, maradj csöndben, imádkozz és ne keresztezd a karjaidat és a lábaidat. Bármikor leülhetsz, vagy felállhatsz, ahogy szeretnéd.
 7. Amikor szólítják a sorodat, állj be a sorba és menj abba a terembe, ahová irányítanak. A sor végére állj be, be fogsz jutni valamikor.
 8. Amíg a sorban állsz, maradj csendben és koncentrálj a kéréseidre, dolgaidra vagy betegségedre. Amikor az Entitás közelébe érsz, csöndesen jelezz a fordítónak, ha nem vett észre úgy, hogy finoman integetsz a papírkáddal.
 9. Amikor rád kerül a sor, hogy az Entitás elé lépj, már lehet, hogy megmondja Neked, hogy mire van szükséged, mielőtt esélyed lenne arra, hogy lefordítsák a dolgaidat. Ez normális. Bizonyosodj meg arról, hogy teljesen érted mit mondott mielőtt távoznál. Az emberek segíthetnek tisztázni később a dolgokat, de csak Te tudsz emlékezni arra, amit kifejezetten neked mondtak. Emlékezz, emberek százai vannak előtted és mögötted.
 10. Ha azt mondják, hogy ülj le valahova, kövesd a terem segítőinek utasításait és ülj oda, ahova mondják. Csukd be a szemed és tartsd csukva. Ne keresztezd a karjaidat, lábaidat és koncentrálj csukott szemmel, amíg az ülés véget nem ér. Az ülés végén kapsz egy kis pohár áldott vizet.
 11. Amikor mindenki feláll Te is állj fel és igyál egy kis pohár áldott vizet, aztán hagyd el csendben a szobát. Ha ez a reggeli ülés vége, akkor menj a leves sorba. Ha kérdésed van tedd fel az önkénteseknek vagy a dolgozóknak a hallon kívül. Ne foglald le a szoba segítőit, mivel ők megpróbálják bezárni a szobát a délutánra.
 12. Amikor rád kerül a sor, edd meg a levest, amely a kezelésed része és menj vissza a szobádba és pihenj, edd meg az ebédet és készülj fel a délutáni ülésre.
 13. A HÁZ ERŐSEN JAVASOLJA, HOGY A LEHETŐ LEGKEVESEBB IDŐT TÖLTS EL ÜRES FECSEGÉSSEL. FELTEHETED A KÉRDÉSEIDET ÉS MEGKAPOD A SZÜKSÉGES VÁLASZOKAT, DE PRÓBÁLJ MEG A MARADÉK IDŐDBEN ARRA FÓKUSZÁLNI, AMIÉRT IDEJÖTTÉL. EZ ÓRIÁSI VÁLTOZÁST FOG HOZNI.
 14. A legtöbb kérdésedre megkaphatod a választ, ha olvasol és megismerkedsz ezzel az útmutatóval.

 

 1. függelék – Beosztottak spirituális beavatkozásra, mit tegyek most?

 

 1. Mielőtt elindulsz az ülésre, rendezz el minden sürgős dolgot, ami lekötheti a figyelmed az elkövetkező 24 órában. Pl. emailek. Hozd magaddal a szobád kulcsát és pénzt a taxira, gyógynövényes kiegészítőre. (Ezen útmutató írásakor ez 70 real. Bizonyosodj meg arról, hogy ez továbbra is így van-e.)
 2. Legalább 15 perccel korábban érkezz a Házba a tervezett beavatkozásod előtt.
 3. Várj a fő csarnokban, amíg a beavatkozás sorát szólítják
 4. Kövesd a sort a beavatkozás terembe és ülj le, ahová megmondják.
 5. Hallgasd figyelmesen a portugálul és angolul adott utasításokat.
 6. Azt fogják mondani, hogy csukd be a szemed és helyezd a jobb kezed a szívedre vagy a testednek arra a részére, amire segítséget kérsz. Ha ezt gyakorlatilag nem tudod megérinteni vagy egynél több problémás területed van, helyezd a kezedet a szívedre. Azt javasoljuk, hogy helyezd a kezed a szívedre, abban az esetben, ha szeretnéd, hogy az Entitások több dologban segítsenek neked (ez akár 9 különféle is lehet).
 7. A beavatkozás közben tartsd csukva a szemedet és koncentrálj arra, amit szeretnéd, hogy meggyógyítsanak. Maradj nyugodt és engedd, hogy történjen bármi, ami történik. Néhány ember érez dolgokat, néhány nem, néhány lát dolgokat, néhány nem. Nincs erre meghatározott mód, hogy hogyan érzékeled ezt. Egyszerűen engedd a folyamatot kibontakozni és bízz abban, hogy az történik pontosan, aminek történnie kell.
 8. Amikor a folyamat befejeződött, arra ösztönöznek, hogy áll fel és hagyd el a szobát. Kérlek, nyugodtan távozz és keress valakit, aki elirányít a beavatkozás utáni beszélgetésre. Utasításokat fogsz kapni a következő lépésről. Minden beavatkozás után hallgasd meg az eligazítást, mert gyakran előfordulnak változtatások az utasításokban.

 

 1. függelék – Beavatkozás utáni utasítások

 

 1. Kezeld úgy ezt a spirituális beavatkozást, mintha egy sebész operált volna egy kórházban. Annak ellenére, hogy nem estél át semmi olyan dolgon, amely orvosi eljárásra hasonlítana, az Entitások hatottak a testedre és belső szerveidre és időre van szükséged, hogy pihenj és befogadd ezeket a változásokat.
 2. Teljesen pihenj minimum 24 órán keresztül a Házon kívül a beavatkozásod után.
 3. Miután visszatérsz a Házba, még várj 24 órát, mielőtt újra a meditációs szobába lépsz.
 4. Miután betetted a papírodat a kosárba és kiváltottad a gyógynövényes kiegészítőt taxival térj vissza a szállásodra.
 5. Vedd be a gyógynövény kiegészítőket, amikor a szobádba értél. Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik kiegészítőt kell bevenned, nézd meg az F. függeléket: „Mit tegyek, ha többféle kiegészítő javaslatot kapok.” (Ez az utasítás kicsit más, ha aznap már vettél be gyógynövényes kiegészítőt, mivel nem ajánlott dupla mennyiséget bevenni.)
 6. Feküdj le és aludj annyit, amennyit bírsz.
 7. Felkelhetsz enni vagy elmehetsz wc-re, ha úgy érzed, de utána azonnal menj vissza az ágyba. Egyél a szobádban másoktól távol.
 8. Ne menj vissza a fő csarnokba vagy a meditációs szobába legalább 24 órát. (Két teljes ülés a beavatkozásod után. Például, ha a beavatkozásod csütörtök reggel volt, akkor legközelebb péntek délután térhetsz vissza a fő csarnokba és meditációs terembe. FONTOS: Minden beavatkozás után vegyél részt az eligazításon, hogy megtudd, hogy arra a beavatkozás után esetleg hosszabb ideig szükséges távol maradnod fő csarnoktól és meditációs teremtől, mint 24 óra. Ez gyakran előfordul szerdánként és csütörtökönként.) Javasolt, hogy egyáltalán ne menj vissza a Házba, de ha van beütemezett kristályágy kezelésed, elmehetsz rá, de utána térj vissza a szobádba. Ne tornázz, biciklizz, táncolj, sétálj, napozz stb. legalább 8 napig.
 9. Ne menj le a vízeséshez 72 órán keresztül a beavatkozást követően (és kövesd az egyéb vízesésre vonatkozó irányelveket a G függelékben. A beavatkozásod után 1 hétig taxival közlekedj a vízesésnél lévő parkolóig és vissza.)
 10. Ne folytass szexuális tevékenységet 40 napig. (1 hétig, ha ez nem az első beavatkozásod.) Ez bárminemű szexuális energia növelést jelent, akár partnerrel, akár nélküle.
 11. Állj be a felülvizsgálati sorba a egy hét múlva a beavatkozásod napjával és napszakjával megegyező napon és napszakban. Ha elhagyod Abadiániát a felülvizsgálat előtt, akkor a legközelebbi látogatásod során tedd ezt meg, vagy ha részt veszel egy Házon kívüli Isten Jánosa eseményen.

 

 1. Hagyd a megírt papírod az Entitások számára a recepciós szoba melletti kosárban. A következőket írd rá:

 

 1. Teljes neved
 2. Születési dátumod
 3. A címet, ahol a beavatkozást követő 7. éjszaka aludni fogsz. (Például, ha a beavatkozásod szerdán volt, akkor azt a címet add meg, ahol a következő kedd este aludni fogsz, stb.) Ha Abadiániában tartózkodsz a szállásod neve elegendő.
 4. A napot és napszakot, amikor a beavatkozásod történik.

 

 1. HA ELHAGYOD ABADIÁNIÁT a beavatkozásod után, ne cipeld a saját csomagjaidat. Kérj segítséget az utazásod során. Kérd meg a taxisofőrt, hogy kezelje a csomagjaidat. A repülőtársaság pultjánál kérd meg, hogy helyezzék a csomagodat a futószalagra. A 7. éjszaka kövesd a varratok eltávolítására vonatkozó utasításokat. Ha ekkor repülnél, akkor megérkezésed utáni első éjszaka tedd ezt meg.
 2. Ha szemmel kapcsolatos beavatkozáson estél át, akkor egy hétig ne olvass, e-mailezz, tévézz vagy írj.
 3. Ne feledd, hogy egy héten csak 1 beavatkozásod lehet.

 

 1. függelék – Varratszedés és felülvizsgálati utasítások

 

 1. Kövesd ezt az eljárást a beavatkozásod utáni 7. éjszaka. (Ha a beavatkozás szerdán történt, a 7. éjszaka a következő kedd este lesz.)
 2. Feküdj le éjfél előtt és viselj fehér laza ruházatot
 3. Helyezz egy pohár áldott vizet az ágyad mellé (*)
 4. Mondj egy imát Szent Ignácnak, hogy távolítson el minden spirituális öltést.
 5. Maradj ágyban legalább hajnali 5 óráig (Ha muszáj felkelned, rögtön bújj vissza az ágyba.)
 6. Ha nem tudsz aludni, tartsd csukva a szemed és pihenj az ágyban.
 7. Reggel miután felébredtél mondj egy hálaimát és köszönd meg Szent Ignácnak és az Entitásoknak a segítséget és idd meg a vizet.
 8. Ha Abadiániában vagy, akkor állj be a felülvizsgálati sorba ugyanakkor, amikor a beavatkozásod volt. (Ha a beavatkozást csütörtökön 2-kor végezték, akkor a felülvizsgálatod ideje a következő csütörtökön 2-kor van.)
 9. Ha már elhagytad Abadiániát, legközelebb, amikor visszajössz a Házba, állj be a felülvizsgálati sorba, amikor először megérkezel.

 

(*) Ha nincs már semennyi vized a Házból, helyezz szűrt vizet egy pohárba és mondj el egy imát, és kérd Szent Ignácot, hogy áldja meg a vizet.

 

 1. függelék – Mit tegyek a kiegészítőkről szóló javaslatokkal

 

 1. Vásárold meg a javasolt kiegészítőt a Ház gyógyszertárában.
 2. Ha ez az első kiegészítő kúrád, akkor vedd be az első tablettát rögtön azután és folyasd a beszedésüket naponta kétszer, amíg el nem fogy a készleted. Általában rögtön étkezés előtt érdemes bevenni őket. Teljen el 4 óra két kiegészítő bevétele között.
 3. A kiegészítőkkel együtt követned kell egy speciális diétát. A diéta nem tartalmaz: semmilyen alkoholt nem fogyasztatsz borsot. (Ide tartozik a feketebors, fehérbors, chili paprika, cayanne bors vagy bármilyen más csípős paprika. A kaliforniai paprika fogyasztható.)
 4. Ürüljön ki teljesen a kiegészítő doboza, mielőtt felbontod a következőt.
 5. Folytasd ezt a folyamatod addig, amíg be nem vetted az utolsó kapszulát.

 

 1. függelék – Mit tegyek, ha többféle kiegészítő javaslatot kapok

 

 1. A beavatkozásokhoz járó gyógynövényes kiegészítők mindig elsőbbséget élveznek és ezeket fontos befejezni, mielőtt a NEM beavatkozáshoz járó kiegészítőket beszednéd.
 2. Szedd be az első beavatkozáskor kapott gyógynövényes kiegészítőket, amíg be nem fejezed azokat. Majd kezdd a következő beavatkozáskor kapottakat beszedni.
 3. Ha beszedted az összes beavatkozáskor kapott gyógynövényes kiegészítőt, akkor kezdheted a NEM beavatkozáshoz járó kiegészítőket. Először szedd be azt a dobozt, mait először kaptál, majd utána az időrendben következőkkel folytasd.
 4. Csak akkor függeszd fel a gyógynövényes kiegészítők kúráját, ha NEM beavatkozáshoz járó kiegészítőket szedsz éppen és kapsz egy receptet a beavatkozásodhoz. Ebben az esetben függeszd fel a NEM beavatkozáshoz járó kiegészítők szedését és kezdd el a beavatkozáshoz járó kiegészítőket szedni. Ha befejezted a beavatkozáshoz járó kiegészítőket, akkor térj vissza a NEM beavatkozáshoz járó kiegészítőkhöz.

 

 

 1. függelék – A vízesés

 

 1. A vízesés a Ház szent területe, a következő szabályokat állították fel az Entitások, hogy segítsenek megőrizni a vízesést aktív gyógyító területként. A vízesés nyitva van a Ház kapuinak kinyitásától egészen alkonyatig.
 2. Speciális írásos engedélyt kell kapj az Entitástól, hogy lemenj a vízeséshez vagy menj valakivel, akinek van extra írásos engedélye, hogy vihet más embereket magával.
 3. Muszáj valakivel menned.
 4. A férfiaknak és a nőknek külön kell menniük.
 5. Ha nem voltál még a vízesésénél, akkor a Ház egyik hivatalos kísérőjével szükséges menned – hogy megtanuld a vízesés látogatásának menetét.
 6. Ha spirituális beavatkozásban volt részed, 72 órát szükséges várnod, mielőtt lemész a vízeséshez. (8 napot, ha fizikai beavatkozásod volt.) Bármely beavatkozást követő 8 nap folyamán mindig taxival menj le.
 7. Légy csöndben a vízesés területén.
 8. Ne mozdíts el semmit a vízesés területéről, ebbe a kavicsok, kristályok, virágok vagy bármely egyéb tárgyak is beletartoznak.
 9. Maradj csendben, amíg a vízesésnél vagy.
 10. Mondj el egy imát, amikor a vízeséshez érsz és kérd az Entitásokat, hogy dolgozzanak rajtad.
 11. Mártózz meg gyorsan a vízesésben, aztán távozz. (Emlékezz, mások várnak.)
 12. Mondj köszönetet egy imával, hogy befejezd a vízesésnél tett látogatásodat.
 13. Gyorsan mártózz meg és gyere is ki. Ne tölts többet ½ percnél a víz alatt. (Ne feledd, hogy mások is várnak.)
 14. Kérlek, légy tisztelettel másokkal szemben. Zárd be a kaput magad után, amikor lemész a vízeséshez és hagyd nyitva, amikor kiléptél. Ezzel jelzed az újonnan érkezőknek, hogy le tudnak-e menni vagy sem.
 15. Ne menj le a vízeséshez a sötétben vagy egyedül.
 16. Vannak esetek, amikor az Entitás a szabályokkal ellenkező utasításokat fog adni. Ez nagyon ritka és az Entitás spontán módon adja ezeket a specifikus utasításokat. Ez nem olyan, mait tudsz kérni.

 

 1. függelék – Gyakran feltett kérdések

 

 1. Ha megvolt az első héten az első beavatkozásom, és aztán a második héten egy újabb, mennyi ideig kell tartózkodnom a szexuális tevékenységektől? Az első beavatkozástól számítva csak 40 napig kell tartózkodnod tőle.
 2. Ha, például, 39 napja volt az első beavatkozásom, és most kapok még egy beavatkozást, mennyi ideig kell tartózkodnom a szexuális tevékenységektől? 8 napig kell tartózkodnod az utolsó beavatkozásodtól számítva.
 3. Az Entitások végzik a műtéteket? Szent Ignác Háza nem egy orvosi intézmény, és semmilyen orvosi kezelést nem nyújt. A Ház egy spirituális központ, ahol gyakran Isten kegyelméből meggyógyulnak. Ezekre a gyógymódokra gyakran műtétként utalnak az emberek, mivel olyan eredményeket tapasztaltak. Nincs rá mód, hogy bemutassuk, hogy mit idéz elő, vagy mit nyújt Szent Ignác Háza. A Ház fenntart egy gyengélkedőt, amely gyógyulási szobaként is ismert, amely gondoskodik az emberekről, akik a Házban történt spirituális tapasztalataik után fizikailag kimerültek. Ebben a gyengélkedőben mindig van szakképzett ápoló a helyi és szövetségi törvényeknek megfelelően.
 4. Abba kellene hagynom a felírt gyógyszerek szedését, amíg a Házban vagyok? Nem, a Ház egy spirituális központ és nincs semmilyen felhatalmazása, hogy azt javasolja számodra, hogy abbahagyd vagy módosítsd az orvosi kezelésedet. Az ilyen döntéseket csak az orvosok hozhatják meg. A Házbéli tapasztalat tisztán spirituális és nem okoz zavart semmilyen orvosi kezelésben, amelyet saját orvosodtól kaptál.
 5. A gyógynövényi kiegészítők zavarhatják a felírt gyógyszereimet? A kiegészítő alapjául a golgotavirág levele szolgál. Ennek nincs orvosi értéke vagy ellenjavaslata. Semmilyen receptre felírt orvossággal nem okoz zavart. A hatása olyan, mint egy nyugtató gyógynövényes teáé.
 6. Nem ehetek borsot/erős paprikát, de ehetek wasabit? (Ez nem paprika végül is.) Nos, amennyire tudjuk senki nem kérdezte még az Entitásokat kifejezetten a wasabiról. De az adott dolog nagyon erős, és egy olyan orvosi kezelésre jöttél, amely nem érhető el akárhol, gondolod, hogy megéri a kockázatot? Amikor kétséged van, légy megfontolt, bölcs!!!
 7. Fehér alsóneműt kell viselnem? Az Entitások és a Ház javaslata, hogy fehérben legyél. Ezeket a finom divatos darabokat a ti megítélésekre bízzuk.
 8. Odaadhatom a feleségemnek a kiegészítőmet? Ezek a kiegészítők spirituálisan fel vannak töltve számodra és csak neked. A spirituális hatást, amelyet a kiegészítő szedésével kaphatsz, elpazarolod, ha odaadod bárki másnak. Lehet, hogy nem megfelelőek a másik személy számára.
 9. Miért kell fizetnem a kiegészítőkért? A brazil egészségügyi jogszabály előírja, hogy bármilyen kiegészítőt, amelyet fogyasztásra szánnak laborban kell előállítani és csomagolni a gyógyszeripari normáknak megfelelően. Ez költséget jelent a Háznak, amelyet fedeznie kell. Ha nem engedheted meg magadnak a kiegészítőket, amelyet az Entitás javasolt kérlek, keresd meg a Ház adminisztrátorát vagy igazgatóját és különleges megállapodást fog kötni veled.
 10. Miért van szabályozva a szexuális önmegtartóztatás? A szexuális energia nagyon erős tud lenni és befolyásolhatja azokat a finom energiákat, amelyek benned a spirituális beavatkozás után működnek.
 11. Van valami, amely az áldott vizet megkülönbözteti a többi palackos víztől? Ha érdekel a tudományos oldala, hogy miért jó számodra az áldott víz, akkor olvasd el M. Emoto „A víz üzenetei I.-II.” könyveit. Ezek a tanulmányok bemutatják a szavak, még a gondolatok hatását is a vízre, ahogy jégkristályt csinálnak belőle. Ha a palackra ragasztott leírt szó átrendezheti a víz molekuláit, azt gondolom biztonsággal állíthatjuk, hogy egy erőteljes ima vagy spirituális energia szintén megteheti ezt, valószínűleg sokkal magasabb fokon. Ha belegondolsz a testünk legalább 70%-a víz, és nyilvánvaló, hogy tudjuk befolyásolni a Házban az Entitások által megáldott víz elfogyasztásával.
 12. Ha már voltam az Entitás előtt, de olyan emberek fotóit hoztam, amik még soha nem voltak az Entitás előtt, az első vagy a második alkalom sorába álljak? A másodikba.
 13. Elmentem az Entitás előtt, és azt mondta, hogy meglátogat este. Az Entitás egy spirituális látogatásról beszélt, amíg alszol. Nem segít, ha fent maradsz és várod, mert senki nem fog kopogni az ajtódon. Az lenne a legjobb, ha normális időben lefeküdnél és egy jót aludnál. Ha akarsz, tehetsz egy pohár vizet a Házból az ágyad mellé. Ébredés után mondj köszönetet egy imával és idd meg a vizet. Néha az Entitás meghatározza, hogy kelj fel egy bizonyos időben. Ebben az esetben az a legjobb, ha fókuszálsz vagy imádkozol. Ne tv nézéssel vagy játékkal töltsd az időd.
 14. Az Entitás azt mondta, hogy elvégezte a munkámat, mit jelent ez? Az Entitás tudatja veled, hogy elkötelezetten elvégzi a szükséges spirituális munkát, hogy gondoskodjon a szükségleteidről/ kéréseidről. Ez egy elkötelezettség a részükről. Emlékezz arra, hogy el kell végezd a te részedet, azért, hogy megkapd azt az eredményt, amit szeretnél.
 15. Az Entitás mondta, hogy látni akar ma délután (holnap), mit csináljak most? Térj vissza délután és állj be a 2 órai sorba. (8 órai sorba.)
 16. Mikor menjek a búcsú sorba? Az utolsó péntek délután során, hogy elbúcsúzz az Entitástól és, hogy esetleg áldást kérj bármely tárgyra, amit megvásároltál a Házban, mint kristályok, háromszög, könyvek. Kérdéseket és kéréseket ne hozz a búcsú sorba. Ha még mindig vannak dolgok, amiket szeretnél elmondani az Entitásnak az utolsó napodon, írd le azokat és tedd be az ima háromszögek egyikébe. A búcsú sorhoz nem szükséges jegyet kérned a könyvesboltban.

 

 

 1. függelék – Legutóbbi kiadás óta történt fő változások összegzése

 

 1. Beavatkozás utáni pihenés időtartama. A szállásodon a beavatkozásod végétől számított 24 órát szükséges pihenned és várj még plusz 24 órát, mielőtt visszatérsz az áramlat terembe.
 2. Vízesés – A beavatkozásod után 72 órát szükséges várnod, mielőtt elmész a vízeséshez.
 3. Beavatkozás után visszatérni az Entitás elé. A beavatkozást követően a felülvizsgálati sorra szükséges várnod, mielőtt ismét az Entitás elé állhatsz.
 4. Beavatkozás és búcsú. Ha szerdán vagy csütörtökön részesültél beavatkozásban Abadianiaban töltött utolsó heted során, pénteken beállhatsz a búcsú sorba.
 5. Jegyek a sorokhoz. A jegyeket 8:30-ig és délután 2:30-ig osztják a délelőtti és a délutáni ülésekre. Ha szeretnél beállni valamelyik sorba, a megadott idő előtt szerezd be a jegyedet a könyvesboltban.
 6. Egész sor beavatkozásban részesül. Ha az Entitás a sorodat behívja beavatkozásra, akkor ez a válasz a kérésedre vagy ügyedre. Ilyenkor vegyél részt a beavatkozáson. A sorodat ezután már nem fogják hívni.
 7. Meghívás alapú beavatkozás. Amikor az Entitás a sorodban lévők közül bárkit meghív beavatkozásra. Ilyenkor döntsd el, hogy szeretnél beavatkozást vagy sem. Ha nem szeretnél, akkor maradj a csarnokban és a sorodat később hívják majd, hogy az Entitás elé járuljon.
 8. Golgotavirág receptek sorrendje. Ha Golgota virág kapszulát ír elő az Entitás valamelyik sorban vagy fénykép alapján, akkor a felírás sorrendjében szükséges szedni azokat.
 9. Leves – A beavatkozás után maradhatsz levest enni. De figyelj oda a fizikai állapotodra. Ha szédülsz vagy hányingered van, akkor menj vissza a szállásodra, hogy tudj pihenni.
 10. Mobil telefonok és kamerák – Sem mobiltelefon, sem kamera nem engedélyezett a fő csarnokban vagy az áramlat szobákban a Ház tevékenységei során.
 11. EGY NAP CSAK EGYSZER LEHET AZ ENTITÁS ELÉ ÁLLNI, AKKOR IS, HA NEM RÉSZESÜLTÉL BEAVATKOZÁSBAN!!!!