Húsvéti meditáció

Címlap / Energetikák a fenti világból / Húsvéti meditáció

A hittel kapcsolatban sosem kell hitelt adni minden szónak és ösztönzésnek, hanem óvatosan és türelmesen meg kell fontolni mindent Isten előtt.

Sajnos, mai világunkban előbb mondjuk ki és hisszük el a rosszat másokról, mint a jót. Ez is azt bizonyítja, hogy emberi mivoltunkban gyarlóak vagyunk és nem a szívünk szeretete irányítja az életünket. Próbáld meg kinyitni a szívedet olyan hatalmasra, hogy képes legyél előbb a szíveddel látni és nem a szemeddel! Mit jelent ez? Szívvel látni annyit tesz, hogy először csendes megfigyelőként látod a világot, az adott életszituációt, amibe belekerültél, s elfelejted a hirtelen haragot, a hirtelen született válaszokat, amiket utólag minden alkalommal meg is bánsz, és amivel megbántasz, megsértesz másokat. Ilyenkor többnyire magadon is sebeket ejtesz, mert azután azon gondolkodsz, hogy milyen balga voltál és nem így kellett volna cselekednek, szólnod. Majd ha van benned annyi bátorság, erő, hogy odamenj a másikhoz és őszintén tudd kimondani a következő szavakat: „Bocsánatot kérek, ne haragudj rám, nem volt szándékos!”, öleld is meg őt szíved szeretetével!

Tehát nagy bölcsességről tesz tanúbizonyságot az, ha nem cselekszünk elhamarkodottan és saját véleményünkhöz nem ragaszkodunk csökönyösen. Ennek a bölcsességnek a része az is, ha nem hiszünk el minden hírverést azonnal és nem kezdjük el terjeszteni, hanem picit kivárva megfigyeljük az eseményeket, és a bennünk levő bölcsesség segítségével pozitívan leszünk képesek cselekedni.

Igen, néha szükségünk van egy kívülálló emberre, akitől tanácsot kérhetünk. Ez a személy legyen a te számodra hiteles és elfogadható, akit tisztelsz, megbecsülsz és mindig képes a te életedben jó és számodra elfogadható tanácsot, új lehetőséget adni. Nem minden esetben a saját fejed után kellene menned és aszerint cselekedned.

Légy igaz és valós, türelmes és szeretetben gazdag, ekkora a Jó Isten odafentről, látva ezt, küldi számodra azt a segítő kezet a Földön, akiben megbízhatsz, aki számodra pont azt fogja mondani, amit te is képes leszel elvégezni, megtenni.

Minél alázatosabban cselekszel, annál könnyebbé teszed az életed és közelebb kerülsz az Isteni léthez, ezáltal békesség kerül a szívedbe és többé már nem cselekszel meggondolatlanul. Mosolyogva, vidáman fogod tudni elvégezni azon életfeladataidat, amiket a Jó Isten neked szánt ezen a bolygón.

Sokan ott hibáztok, hogy azt gondoljátok, valami nagyon komoly, jelentős feladatot szánt nektek a Jó Isten. Pedig higgyétek el, ez nem így van! Isten mindig csak olyan feladatot szab ki ránk, amiről tudja, hogy képesek vagyunk elvégezni és őszinte szívvel megcselekedni.

Szívünk igazi békéjét úgy érhetjük el, ha elhagyjuk ösztönös vágyainkat és nem úgy, ha kiszolgáljuk azokat. A földi kincseid benned vannak!

Fedezd fel ezeket önmagadban és próbálj eszerint élni, lenni, cselekedni, s meglátod, ahogyan újra egyensúly és béke költözik a szívedbe, a boldog élet tálcán kínálja magát neked is!

Ha van némi megtakarításod, esetleg vagyonod, ne dicsekedj vele, sem barátaiddal, akik nagyobb vagyonra tettek szert. Ne feledd, ezt Isten adta nekik! Higgy és bízzál Istenben! Ő mindent megadhat neked is, ha látja benned az alázatot, a tiszta szívű szolgálatot. Ne büszkélkedj a külsőségekkel, szépségeddel! Egy betegség sajnos ezt is képes átalakítani. Ne hencegj ügyességeddel vagy elméd fürgeségével, hogy Isten tetszésére tegyél! Vedd észre, hogy Tőle való minden jó, minden szépség, amit kaphattál és ami a természetben lakozik.

Ne tartsd magad másoknál különbnek, hogy Isten alábbvalónak ne találjon, Ő igazán tudja, mi lakozik egy emberben!

Minden emberben van valami jó, fedezd fel ezt magadban te is, de vigyázz! Ne azt fedezd fel, amit látni akarsz, hanem csendesedj el és engedd meg, hogy Isten megmutathassa neked milyen csodálatos belső tulajdonságokkal látott téged el!

Ha valami jót már felfedeztél magadban, lásd meg ezt másokban is! Próbálj megmaradni az alázatos énedben, így sosem fogsz olyan dolgot cselekedni, ami miatt szégyenkezned kellene, vagy rossz érzéseket okozna. Az alázatos ember mindenkivel békében, harmóniában él, a kevély szívében gyakori az indulat, a harag és a gyűlölet.

Nézz magadba s tedd fel magadnak a kérdést, hogyan könnyebb élned! Haraggal, indulattal a szívedben vagy mosollyal az arcodon, szeretetben, békével a lelkedben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.