St. Ignác napi Meditáció

Címlap / Energetikák a fenti világból / St. Ignác napi Meditáció

 

„Azoknak, akik hisznek, nem szükségesek a szavak:

Azoknak, akik nem hisznek, nincs annyi szó, ami elég lenne.”

 

Ő volt az, akit a brazíliai „Casaban” Dom Ignációnak hívnak, aki nagy hévvel habzsolta az életet. Néha öngyűlölet és félelem kerítette Őt hatalmába, hogy azt hitte Isten nem szereti Őt a bűnei miatt. Később mégis megismerte Isten Szeretetét és könyörületességét. A Hit által újjászületve szívét békesség töltötte el, és vagyonát jótékony célokra ajánlotta fel, s onnan fogva alázatosan és szegényen élt. Élete második felét annak szentelte, hogy az embereket arra ösztökélte, vegyék komolyan a spirituális fejlődésüket.

A spirituális fejlődés és út nagyon fontos az életünkben. E fejlődés által haladunk az életünk útján és megtanuljuk, megtapasztaljuk,  amit vállaltunk,amit Isten Szent Célul adott nekünk és  mindazt,  ami a legfőbb javunkat szolgálja a Végtelen Isteni Szeretet jegyében.

A spirituális fejlődés, emelkedés, a szeretet egyre mélyebben való megélésének lehetősége.  Ennek része az a Szeretet elfogadása, befogadása, megélése, a Megbocsájtás önmagunknak és mások számára, az Öröm szerzés önmagunk számára és mások számára Isten kegyelme szerint,  valamint a Szeretettel való elengedés és az önzetlen  Feltétel nélküli szeretet megtanulásának adása, elfogadása és befogadása a szívünkben.

A fejlődés mindig magával hozza a változást és ezek a változások sokszor a földi fejlődésünk  felé terelgetnek minket.

Amikor kezdünk megérni arra,hogy képesek vagyunk  elfogadni azt, hogy az életünk  egy állandó változáson megy keresztül, és megpróbálunk úgy tekinteni létünkre, hogy ezt a földi életet ajándékként kaptuk a Jó Istentől. Mindezt azért, hogy megélhessünk, megtapasztalhassunk és fejlődhessünk és elfogadjuk azt, hogy senki nem szűnik meg a földi élet után, hisz ez csak egy állomás és valójában hallhatatlanok vagyunk az örökkévalóságban, akkor költözik igazán a béke, szeretet a szívünkbe, és rátalálunk szívünk által az Isteni mivoltunkra, célunkra itt a földi létben. Ekkor már el tudunk fogadunk mindenkit és mindent olyan csodálatos Léleknek, Lénynek amilyennek Isten teremtett bennünket.

Fontos, hogy megérezzük, a szeretetből jöttünk létre. A szeretet az, ami minden problémánkon képes átsegíteni , hiszen az életünkben ez  a legfontosabb alkotó elemünk, energiánk. Ha elengedünk a szívünkből, testünkből, elménkből minden fájdalmat és szomorúságot, akkor tudunk helyet adni a szeretetnek, ami meggyógyít és utat mutat  minden élet helyzetünkből, amikor már feladtuk és lehetetlennek tűnnek a dolgok az életünkben. A szeretet egy dinamikus energia, ami folyamatosan áramlik bennünk, a vérünkben. Minél többet adunk másoknak feltétel nélkül,  önzetlenül ebből a szeretetből, annál nagyobb mértékben vagyunk képesek elfogadni és befogadni a szeretet megnyilvánulásának formáit, és így leszünk képesek arra, hogy  ki tudjuk nyitni a szívünket elménket is  a szeretet még  mélyebben való megélésére.

Az elengedés és a szeretetteli adás mellet fontos a Megbocsájtás, ami nem mást jelent, mint: Isten kegyelmében részesülni. Amikor kevésbé jó dolgok történnek  velünk és úgy gondoljuk, hogy rosszat kaptunk valakitől, ehhez a fájdalomhoz kapcsolódhatnak olyan érzések mint például:  a harag, gyűlölet, düh, nem szeretettség bennünk és a másik Ember  iránt, mert úgy érezzünk, hogy igazságtalanul bántottak, bántak velünk. De ha megpróbálunk kilépni és felül emelkedni a  sértettségünkből és távolról megnézzük, hogy mit is  tanított nekünk ez az élet szituáció vagy a világról ez az esemény, akkor látni fogjuk, hogy mindennek megvan a maga jó – szeretettel teli célja.

Néha úgy érezzük, hogy a sötétben tapogatózunk, hogy nem látjuk a fényt,  amikor sok mindent megteszünk és mégsem jönnek a megoldások az életükben, akkor is tudnunk, bíznunk és hinnünk kell abban, hogy  türelemmel és  szeretettel elfogadjuk azt,  amit  sorsként mi választottunk magunknak,akkor  minden, ami  megtörténik velünk pontosan akkor fog megtörténni, mikor felkészültünk rá és amikor  a legjobb  számunkra, és a legkönnyebben meg tudjuk érteni a Mivoltát.

El jön mindannyiunk életében az a pillanat, amikor már képesek vagyunk a  saját látásmódunkat megváltoztatni pozitívra,  és ezáltal sok minden megoldásra talál bennünk. Amíg nem változtatunk magunkban, addig hasonló feladatokat kapunk az élettől, hiszen a bennünk levő negatív mágnes ezt vonzza be addig, amíg nem alakítjuk át pozitív vonzássá. Mindez  addig és addig folytatódik így ebben a formában, míg egyik nap rá nem jövünk arra, hogy  a megoldáskulcsát magunkban hordozzuk, csak eddig nem a helyes megoldó képletet alkalmaztuk. Ha egy másik szemszögből nézünk rá életünkre és a minket érő eseményekre, a velünk kapcsolatban álló személyekre, akkor megláthatjuk a szépet azokban a dolgokban is, amikben idáig nem vettük észre. Nem szabad félnünk az új dolgoktól. Azokban rejlenek azok az új csodák, amiket még nem éltünk meg.

Nem szükséges küzdenünk sem, csak megélnünk mindent, ami velünk történik. S ha meglátjuk mindenben a jót, legyen az bármilyen esemény, akkor a küzdelem helyét az elfogadás foglalja el. Az elfogadás melyben ott van a béke, a szeretet, az együttérzés és maga Isten.

Legyen a mai feladatunk az, hogy engedjük be szívünkbe a feltétel nélküli tiszta gyógyító szeretetet és engedjük el azokat az érzéseket, emlékeket, mintákat és mindent amik negatívan hatnak életünkre és tanuljuk meg észre venni a körülöttünk lévő pillanatokban rejlő csodákat.

Bármilyen betegséged, problémád, fájdalmad, félelmed, aggódásod is van, ami miatt eljöttél a mai nap ide, hogy segítséget kérjél Tőlünk, fogadd szeretettel amit kapsz és Ne várj cserébe semmit

Csak Higgy és tudd, hogy minden Csodát Te is meg tudsz élni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.