Meditáció

Mennyire Hiszel abban, hogy az Életünkben mindent Mennyei Atyánk, Isten irányít, nyújtja segítő kezét felénk és gyógyítja Lelkünk, Szellemünk és Testünket?

Próbáld meg elfogadni és befogadni a Szívedbe Őt és az életed minden percében tudd  és töltsön be az a tudat, hogy Isten mindig itt van Velünk. Ha megpróbálod ezt az elmédbe is beengedni akkor meglátod, hogy minden nehezebb élet helyzetedben is könnyű lesz a megoldás, mert Tudod és Hiszed, hogy: „Atyánk mindezt tudja!”

Amikor eljutsz oda, hogy bármi történjen is a kis életedben, az alap gondolatod ez:

„Isten az én Atyám, Szeret engem, soha sem feledkezik meg rólam vagy bármiről az életemben, ezért nincs miért aggódnom.”

A mi feladatunk az, hogy megerősítsük Önmagunkban egyre jobban azt, hogy Isten ott minden mögött, és segít minket minden bonyolultabb élethelyzetünkben.

A Mennyei Atyánk azt kívánja adjuk át magunkat neki. Adjuk a Kezébe azon gondjainkat, megpróbáltatásainkat, amikkel már nem bírunk el.

Hogyan tegyük mindezt?

Üljünk le egy kényelmes helyre, vegyünk 3 mély levegőt – beszív , kifúj – és gondolatban álljunk  Mennyei Atyánk elé. Letérdelve előtte, két kezünkbe helyezve az adott gondunkat, nyújtsuk felé és a következőket mondjuk:

„Atyám, Kérlek segít nekem ebben a történetemben, mert én már megpróbáltam szinte mindent vele, hogy sikerüljön, de valami meggátol benne. Hiszem és Tudom, hogy Te tudod mit kell ezzel tenni, hogy újra Boldog lehessek a földi életemben és ez az élethelyzetem, gondom is pozitívvá válhasson. Nagyon Hálásan Köszönöm Uram a segítő Kezed. Mindörökké, Ámen.”

Majd mond el neki és ad át neki az egész történeted csomagját.

Ő ekkor elveszi. Ettől a perctől fogva, többé nem kell ezzel foglalkoznod, mert Ő segít a megoldásában.

Ilyenkor,  amikor Isten előtt vagyunk és ami Istenből árad felénk,az a Kedvesség, Szeretet nagyon sok erőt képes adni mindannyiunknak. Táplál és feltölt a Feltétel nélküli Szeretettel.

Ő sokszor mondja ezen szavakat:

„ Aki Hisz Énbennem…arra élő víznek folyamai – szeretet folyamai – áramlanak a szívébe.

Állj bátran oda Isten színe elé, engedj Neki teret, adj Neki lehetőséget, hogy segíthessen neked. Tedd fel neki bátran kérdéseidet, amikkel csődbe jutott a bölcsességed, mert amíg magaddal meg vagy elégedve nem fogod érezni a szükségét annak, hogy Istentől kérj.

Ne feledd, mindig az számít, amit Isten végez általunk és nem az amit mi végzünk Őérte.

Ez azt jelenti, hogy: „Legyen meg Atyám a Te akaratod szerint”, hiszen az a legjobb mindannyiunk számára.

Légy igazi kapcsolatban Istennel, legyen meg ebben az örömöd és akkor „Élő víznek folyamai ömlenek a bensődből”, azaz a végtelen feltétel nélküli szeret árad  majd belőled.

Az Imádságról egy picit.

Az Imádság megváltoztatja a dolgokat, Higgy, Bízz és Imádkozz minden nap. Az Ima az Ember belső beállítottságát csodálatosan megváltoztatja és segít a pozitív átalakulásban

Az Imádság a Lélek magatartása, amelynek a kérés teljesen természetes: „ Kérjetek és megadatik nektek!”

Uralkodnunk kell a gondolatainkon, sokszor egész akaratunkat az imádságra kell összpontosítanunk. Figyeld meg azt amikor imádkozol. Csodálatosan elkezded, majd néha egy –  egy pillanatra elkalandozol és visszatérsz újra az imádhoz s folytatod tovább. Próbálj meg mindig a Szíved központjában maradni és onnan imádkozni, akkor a gondolataid nem tudnak tudatosan hozzáférni ehhez az energiához.

Próbálj meg megbeszélni Istennel mindent ami az életedben történik, mesélj el neki mindent, mert Ő a Legjobb Barátod is egyben, akivel megoszthatsz minden bánatodat és örömedet is egyben. Nyisd ki  a szíved ajtaját Ő előtte, imádkozz hozzá, aki titkon van, és minden látható cselekvésed is magán hordja majd Isten jelenlétének ismertetőjegyét.

Mindannyian a boldogságot keressük az életünkben. A boldogságnak azonban sokszor feltételeket szabunk. Azt gondoljuk, hogy akkor leszünk boldogok, ha meggyógyulunk betegségeinkből, ha megtaláljuk életünk párját, ha lesz egy jó munkánk, ha sok pénzünk lesz, ha megkapjuk a gyermek áldást stb… S ha ezek sokáig nem teljesülnek az életünkben és úgy érezzük, hogy  mi ezért már szinte  mindent megtettünk, hogy elérhessük vagy megkaphassuk ekkor van arra szükségünk, hogy Feladjuk Mennyei Atyánk Kezébe, hogy Ő hozzátehesse azt a hiányzó kicsi láncszemet, ami megmutatja a megoldást.

Vajon elgondolkodtunk  e már azon, ha valamit hosszú ideig nem kaphattunk meg, hogy: Mi lehet az oka annak, amiért én ezt nem kaphatom meg? Hiszen másnak ezek mind könnyen megadattak. A megoldás az ha ,  a feltételeket elengedjük és nem ragaszkodunk ahhoz, hogy csak ezek megvalósulása hozhatja el a boldogságot az életünkbe. Amikor ez megtörténik,  akkor képesek leszünk rá, hogy Ránk találjon az igazi boldogság, amit nap mint nap megkapunk, csak sokszor észre sem vesszük, mert természetesnek vesszük azt, hogy sikerült.

A boldogság és az öröm energiája a szeretet energiájából áll. S ha megtanulunk úgy szeretni másokat, hogy egész szívünkkel átérezzük azokat a csodákat amik nem közvetlenül velünk történnek, hanem szeretteinkkel és nem ragaszkodunk a feltételeinkhez hanem meglátjuk az életünk pillanatainak szépségét, akkor el tudjuk érni az emelkedett boldogság állapotát.

A boldogság körülöttünk és bennünk van, úgy mint a levegő. S ha megtanuljuk belélegezni szívünkbe, akkor nem lesznek feltételeink többé, egyszerűen csak jó lesz úgy minden ahogy van.

Ezt hogyan tudjuk elérni?

Az út, mint minden Az Igazán jó dolgokhoz egy féleképen vezet. Ha elfogadjuk Önmagunkat és mindenki mást olyannak amilyen. Megkeressük és képesek vagyunk meglátni  mindennek a pozitív oldalát. Ha megbocsájtunk önmagunknak és mindenki másnak minden sérelemért,  amit tettünk vagy velünk tettek. Ha elengedjük félelmeinket, fájdalmainkat, gyötrődéseinket, kínlódásainak, az állandó Önsajnálkozást és minden negatív félelmet keltő érzelmeket. Ha az életünk természetes része lesz az önzetlen feltétel nélküli  szeretet adása egymásnak.

Minél több szeretetet adunk másoknak önzetlenül, annál nagyobb mértékben vagyunk képesek elfogadni, így nyílunk meg a szeretet még mélyebben való megélésére, így tisztul meg a szívünk és így hullnak  le rólunk a nyomasztó nehéz érzések. S ekkor könnyedén fogunk tudni nevetni,mosolyogni, szeretni és a  boldogság egyszer csak  ránk talál, mert  a boldogságot magunkban hordozzuk és nem a külvilághoz kötjük.

A világ megváltozik körülöttünk és mi vele változunk, ha képesek vagyunk rá. Ha a Boldogságot választjuk, és hozzá bízunk és hiszünk is az Égiek vezettetésében, akkor  a változás minden esetben a saját javunkat szolgálja.  Amíg nem változtatunk magunkban, addig hasonló feladatokat kapunk az élettől. És ez addig folytatódik, míg egyik nap rá nem jövünk arra, hogy mindenre a megoldást magunkban hordozzuk. Nem szabad félnünk az új dolgoktól. Azokban rejlenek azok az új csodák, amiket még nem éltünk meg.

Amikor megtanuljuk mindenben meglátni a jót, amikor észre vesszük mindenben a szeretetet, amikor nem várunk el semmit, hanem csak adni szeretnénk szívből, amikor nem az a fontos, hogy kitől kapjuk, hanem az, hogy adjunk, amikor feltétel nélküli szeretetben élünk, nem lesznek többé kérdéseink.

Legyen a mai feladatunk az, hogy engedjük be szívünkbe a feltétel nélküli tiszta gyógyító szeretetet és engedjük el azokat az érzéseket, rossz emlékeket,berögzült negatív  mintákat és mindent ami blokkolja a pozitív Szeretettel teli életünket. Próbáljuk meg  észre venni a körülöttünk lévő pillanatokban rejlő csodákat, amit Atyánk révén az Őbenne való Hitünk és Szeretetünk által kaphatunk és élhetünk meg. Nyissuk meg szívünket a Szeretetnek, az örömnek, vidámságnak és lépjünk tovább a fejlődésünk útján egy magasabb még szeretettel telibb minőségű élet felé.

Bármilyen betegséged, problémád, fájdalmad, félelmed is van, ami miatt eljöttél a mai nap hozzánk segítségért,  fogadd szeretettel amit kaphatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.